NEATCAP Web & NE-AT & ImpactPlus 131 CC & GKJ Handel AB & MJ:s & Karlssons Jarn & Hem o Trädgård & Alf Ljung
En fängelsedagbok Skänningeanstalten
SURFERS Open this page in new Window SURFERS
Advertise on this website and you get about 100 000 pagewiew every month

If you like this page give FLATTR a click please

|Front|
*|Shop|
|Business|
*--Affiliate center
*--Poker
*--Advertise

|Online books|
*--Fängelsedagbok
*--Bondepraktikan
*--Matrecept.
*--Tips o Kuriosa.
*--Book division
|Picture|
*--Anim picture|
|Music|
*--Midi files
*--Wav Files
*--Music division
|Computer|
*--Free Font

Get cash from your website. Sign up as affiliate.

En Fängelsedagbok Skänningeanstalten
Boken köper du på Vulkan.se. Klicka på Vulkanloggan för att komma till Vulkan.se

Söker du andra böcker, Klicka här
Other books click here

Copyright NE-AT
All kopiering, eftertryck, publicering eller citat av dessa artiklar förbjuds, för närmare information eller för att ansöka om rätt att trycka, kopiera, publicera eller citera, kontakta oss på E-post. All överträdelse kommer att beivras och kan resultera i böter eller fängelse.

Denna bok kan köpas som pocket, eller som PDF Fil
Du beställer enklast genom att klicka på denna länk.Vulkan.se

En fängelsedagbok
eller
2 års studier på
Allkriminella fakulteten
I Skänninge
Copyright

NE-AT

A division of Impact trading plus 131 c/c

 

 

Skänninge-Anstalten

 

 

Fängelset är beläget mitt på östgötaslätten, en mycket blåsig plats, anstalten ligger i utkanten av Skänninge tätort, som är en av våra äldsta städer och har en mycket rik kulturhistoria. Samhället har en utpräglad småstadskaraktär med en bevarad äldre småhusbebyggelse. Skänninge är även känd för att ha en av våra äldsta marknader som tilldrager sig i början av augusti varje år.

Runt fängelseområdet går det ett staket, av villakaraktär, ett staket som inte har till syfte att spärra in någon utan är till för att markera gräns hur långt de intagna får gå. Dessutom tillkom staketet då det visade sig att folk från bygden levererade sprit med mera till de intagna.

På anstalten råder det arbetsplikt, vilket innebär att alla intagna måste utföra anvisad sysselsättning på dagtid. Undantag är om du är sjukskriven eller pensionär.

 

Fängelseområdet

 

Bostadshusen

På området finns det tre stycken bostadshus. Varje hus har 40 rum på två våningar. På nedre botten kommer man in i ett större rum, som inrymmer Text-TV samt telefoner, det finns två stycken telefonautomater i varje hus. På denna anstalt är det fritt att ringa när och till vem man vill. Betala får man själv göra, telefonkort finns att köpa i kiosken. Det finns i detta rum även soffor och fåtöljer där de intagna kan umgås eller titta på den gemensamma Text-TVn eller sitta och vänta på sin tur att ringa. Här finns även en darttavla.

I anslutning till ingången finns trappa till andra våningen samt vakternas kontor. Detta kontor skall vara bemannat på morgonen, lunchen samt viss tid på kvällen.

Från samlingsrummet går det ut två korridorer med vardera tio rum, två toaletter och dusch samt ett mindre samlingsrum i vardera korridoren.

På andra våningen finns ett motsvarande rum som Tv-rummet på nedre botten, i detta rum finns det biljardbord. Två korridorer med rum som på första våningen.

Bostadsrummen, till vilka varje intagen har sin egen nyckel, är cirka två gånger tre meter och inrymmer en säng, en mindre garderob, bokhylla, skrivbord och en stol samt tvättställ med spegel. Ett stort fönster ”utan galler” på varje rum. Det finns även Tv på samtliga rum.

Utanför husen finns det en uteplats med grill.

Utifrån ser husen ut som vilka hyreshus som helst från sextiotalet, då anstalten byggdes.

Ytterdörren på husen öppnas klockan halv sju på morgonen och låses klockan tjuguett på kvällen. Avdelningarna låses klockan 21,45.

 

Centralvakten

Centralvakten är inrymd i den första byggnaden man kommer till när man kommer in på området. Den ligger omedelbart till vänster då man kommer in på området.

 

Läkare sköterska

Sjuksköterska finns på anstalten varje dag, läkare finns en gång i veckan, men om någon skulle bli akut sjuk, så transporteras den sjuke till Mjölby eller Linköping. Sköterskemottagningen är inrymd i samma byggnad som centralvakten

 

Tvätten

Anstaltstvätten som ombesörjer all tvätt på anstalten finns inrymd i samma byggnad som centralvakten. Här sker även de intagnas tvättbyte, tvättbyte kan ske varje vardag under lunchpausen. Arbetet i tvätten sker av några utvalda intagna.

 

Verkstaden

När man kommer in på området så finns det en medelstor fabriksbyggnad rakt fram till höger, i denna inryms de flesta arbetsplatserna. Verkstaden som är en av arbetsplatserna utför mest enklare monterings och förpackningsuppdrag, och här arbetar de flesta av de intagna.

 

Tryckeriet

I samma byggnad finns det ett civiltryckeri, här trycks de flesta blanketter till samtliga anstalter i hela landet. Men man utför även arbete till externa beställare. Här arbetar normalt fem till tio av de intagna.

 

Centralförrådet

Mellan verkstaden och tryckeriet finns kriminalvårdens centralförråd. Från detta förråd levereras all förbrukningsmaterial, kläder och hygienartiklar till landets fängelser och häkten. På centralförrådet arbetar normalt tre av de intagna.

 

Skolan

Skolan finns i verkstadsbyggnaden och har tillgång till en större studielokal, en större datasal med 8 datorer, samt 4 mindre rum för enskilda studier. Det finns eget kök i studieavdelningen samt givetvis toaletter. Det finns fikarum och rökrum i ljusa trevliga lokaler. På skolan kan man studera alla basämnen på grundskolenivå och gymnasienivå, men även andra studier tillåts, som till exempel att studera speciella ämnen på distans. Datautbildning sker där eleven lär sig att använda och förstå sig på datorer samt i de vanligaste ord och kalkylprogrammen.

Vanligtvis är det tio elever i förmiddagsgruppen och tio i eftermiddagsgruppen, studier är tillåtna på halvtid, men i vissa speciella fall kan man göra undantag och låta folk studera på heltid.

 

Utelaget

Utelaget är den arbetsstyrka som klipper gräs, rensar rabatter, skottar snö, underhåller hus med mera inne på anstaltsområdet. Här är fyra till fem av de intagna verksamma.

 

Hus 4

Hus fyra kallas den avdelning som är inrymd i verkstadsbyggnaden och som är personalens fika, rekreations och pausutrymmen, här bedrivs också viss programverksamhet, som pappakurs, Brottsbrytet och Cognitive Skills. Denna avdelning innehåller även administrationen som berör de intagna.

 

Administrationen

Anstaltens administration är inrymd i verkstadsbyggnaden på andra våningen

 

Matsalen

Matsalen finns i en egen byggnad som man kommer till om man tar till vänster förbi centralvakten. Här lagas all mat i eget kök av anställd kökspersonal. I köket jobbar dessutom cirka fem intagna med disk, städning samt som hjälp vid måltiderna.

Matsalen rymmer 100 platser, varför man delat upp mattiderna, arbetet på de olika avdelningarna slutar med tio minuters mellanrum, och normalt är det inget som helst problem med platser, problem uppstår endast då anstalten är överbelagd.

Det serveras frukost på morgonen, lunch vid halvtolvtiden, och kvällsmål vid halvfemtiden, det är tillåtet att från matsalen ta med sig mackor till rummet på kvällen.

 

Fritid

 

Bibliotek

Ett mindre bibliotek finns vid ingången till matsalen, det finns ett begränsat antal böcker, men det mesta i läsväg går att skaffa genom biblioteket i Skänninge. Biblioteket sköts av en av de intagna.

 

Fotboll

På området finns en gräsbevuxen fotbollsplan som har hög standard, anstalten brukar deltaga i korpturneringar i Skänninge.

 

Beach volley

Mellan hus två och tre finns det en beachvolleyplan

 

Boul.

En boulebana finns mellan fotbollsplanen och hus tre

 

Minigolf

En artonhåls minigolfbana finns på området vid sidan om boulebanan

 

Varpa

All utrustning för att kasta varpa finns tillgängligt.

 

Gymnastiksal

Gymnastiksalen finns omedelbart till höger då man kommer in från huvudentrén, i gymnastiksalen brukar man spela badminton och bordtennis, all utrustning finns i gymnastiksalen, den har samma mått som en skolgymnastiksal och det är möjligt att spela handboll i gymnastiksalen. På vintern brukar man även spela innebandy i gymnastiksalen.

 

Kiosk

Det finns en kiosk på området där de intagna kan köpa cigaretter, godis, tidningar, läsk, glass, lämna in tips och lotto samt köpa telefonkort till telefonautomaterna i husen. Kiosken är öppen alla vardagar utom torsdagar mellan klockan halv fem och klockan sju på kvällen. Kiosken finns i samma byggnad som gymnastiksalen.

 

Gymmet

Gymmet finns i en avdelning till gymnastiksalen, och där finns det mesta i fråga om styrke och motionsredskap.

 

Bastu

Bastu som är öppen varje dag klockan 17,00 till 21,00 utom torsdagar då den är reserverad för personalen, finns i anslutning till gymnastiksalen och gymmet. Det finns givetvis även dusch och omklädningsrum i anslutning till bastu, gym och gymnastiksal.

 

Motionsslinga

En motionsslinga går runt området och är cirka trehundra meter lång, asfalterad.

 

Övrigt av intresse

 

Förtroenderådet

Förtroenderådet på anstalten har som sin viktigaste uppgift att se till att de intagna är sysselsatta under sin fritid, men kan givetvis bistå de intagna om konflikter skulle uppstå mellan intagna och personal, men även vid konflikter mellan de intagna.

Förtroenderådet förhandlar med anstaltsledningen i frågor som rör de intagnas fritid samt i alla andra frågor som rör förhållandet mellan intagna och personal. Förtroenderådet driver även en egen korvkiosk som är öppen på torsdagar då den vanliga kiosken är stängd, samt under helgerna och då företrädesvis på lördagar då det är besökstid mellan klockan tolv och sexton.

 

Kommunikationer

Kommunikationerna till och från Skänninge är goda på grund av närheten till Mjölby. Tio minuter med buss, och man är framme vid Mjölby station som ligger vid stambanan och där det finns mycket bra förbindelser både söder och norrut. Bra vid permissioner, eller för besökare till anstalten.

 

Kontaktinformation

Skänningeanstalten

Box 213

596 22 Skänninge

Tel 013-495 27 00

 

 

 

All kopiering, eftertryck, publicering eller citat av denna bok förbjuds, för närmare info eller för att ansöka om rätt att trycka, kopiera, publicera eller citera, kontakta oss på E-post. All överträdelse kommer att beivras och kan resultera i böter eller fängelse.

För tillstånd skicka E-post via E-postlänken nedan

 

 

 

Boken köper du på Vulkan.se. Klicka på Vulkanloggan för att komma till Vulkan.se

Söker du andra böcker, Klicka här
Other books click here

Please visit some of the links below
Try out our toolbar!
Search the Web:

Din IP Adress.

AdlandPro Worlds Classifieds
Get Linked from 15,000+ sites with one click.


Free Web Page Hit Counter


Buy Viagra

Alf Einar Ljung