NEATCAP Web & NE-AT & ImpactPlus 131 CC & GKJ Handel AB & MJ:s & Karlssons Jarn & Hem o Trädgård & Alf Ljung
En fängelsedagbok vecka 44 1999
SURFERS Open this page in new Window SURFERS
Advertise on this website and you get about 100 000 pagewiew every month

If you like this page give FLATTR a click please

|Front|
*|Shop|
|Business|
*--Affiliate center
*--Poker
*--Advertise

|Online books|
*--Fängelsedagbok
*--Bondepraktikan
*--Matrecept.
*--Tips o Kuriosa.
*--Book division
|Picture|
*--Anim picture|
|Music|
*--Midi files
*--Wav Files
*--Music division
|Computer|
*--Free Font

Get cash from your website. Sign up as affiliate.

En Fängelsedagbok vecka 44 1999
Boken köper du på Vulkan.se. Klicka på Vulkanloggan för att komma till Vulkan.se

Söker du andra böcker, Klicka här
Other books click here

Copyright NE-AT
All kopiering, eftertryck, publicering eller citat av dessa artiklar förbjuds, för närmare information eller för att ansöka om rätt att trycka, kopiera, publicera eller citera, kontakta oss på E-post. All överträdelse kommer att beivras och kan resultera i böter eller fängelse.

Denna bok kan köpas som pocket, eller som PDF Fil
Du beställer enklast genom att klicka på denna länk.Vulkan.se

En fängelsedagbok
eller
2 års studier på
Allkriminella fakulteten
I Skänninge
 

 

Copyright

NE-AT

A division of Impact trading plus 131 c/c

En fängelsedagbok

År 1999

Vecka 44

 

Måndag 1/11

Kostnad till och med idag för skattebetalarna

Utredningskostnader = 5,000,000:-

Rättegången kostade minst = 2,000,000:-

Avtjänat 471 dagar x 1,600 = 753.600:-

Övrig kost 471 dagar x 277 kr = 130.467:-

TOTAL KOSTNAD AV SKATTEMEDEL = 7,884.067:-

 

Återstår att avtjäna till

Permis = 32 Dagar

Halvtid = 75 Dagar

3/4 tid = 259 Dagar = 37 Veckor

Heltid = 624 Dagar

Frukost:

Lunch:

Kväll: Blodpudding med lingonsylt, Sallad, Bröd, Saft, Mjölk + Banan

 

FM: Permis

EM: Permis Återkom Klockan 17,00

 

Permisen var bra som vanligt, skönt att komma ut och träffa normala människor. Under helgen har följande hänt på anstalten, "Psyko" fick knall till psyket, på tiden, han behövde komma under vård på ett sjukhus, men eftersom myndigheterna lägger ner alla mentalsjukhus, så hamnar alla störda personer i fängelse istället.

Under måndagen bråk i tryckeriet, en pundare givetvis, slängde en flaska efter Jim den halte, flaskan träffade väggen. För övrigt lugnt.

Jag har fått brev från den kurdiske Pizzabagaren från Karlstad, positivt som vanligt.

Fick tillbaka insändningsuppgift 10 på min ekonomikurs från SSVN, omdöme Mycket bra.

Läste statistik i Expressen angående polisens effektivitet,eller skall man kanske säga ineffektivitet, man har fått fram att polisen löser 17% av brotten, men då har man räknat in alla som är preskiberade, eller som man avskrivit med Brott kan ej styrkas, så nog är Leif G W Perssons uppgifter tillförlitliga att polisen löser maximalt 10 % och då måste vi titta på statistiken och då ser vi att vissa brott löser man i stort sett allt på tex förskingring där gärningsmannen anges i anmälan, och om vi räknar från dessa lättuppklarade eller skall vi säga brott som det är omöjligt att misslyckas med, så blir procenttalet mycket lågt, inkompetens, felprioritering eller lathet, vem vet.

Ringde min sambo på kvällen, hon var hemma, hade arbetat även på eftermiddagen.

 

Tisdag 2/11

Kostnad till och med idag för skattebetalarna

Utredningskostnader = 5,000,000:-

Rättegången kostade minst = 2,000,000:-

Avtjänat 472 dagar x 1,600 = 755,200:-

Övrig kost 472 dagar x 277 kr = 130.744:-

TOTAL KOSTNAD AV SKATTEMEDEL = 7,885,944:-

 

Återstår att avtjäna till

Permis = 31 Dagar

Halvtid = 77 Dagar

3/4 tid = 258 Dagar

Heltid = 623 Dagar

 

 

Frukost: Fil, Havregrynsgröt, Mannagrynsgröt, Flingor, Äppelmos, Korv, Ost, Skinka, Marmelad + dryck bestående av Kaffe, The, Mjölk, Saft och Juice

Lunch: Ärtsoppa, Sallad, Bröd, Saft, Mjölk + Pannkakor med sylt

Kväll: Järpe med potatis eller ris, Sallad, Bröd, Saft + Äpple.

 

FM: Arbete

EM: Studier

 

I dag var Svarta gänget + 6 st poliser med hundar på besök och genomsökte hela anstalten, Kanske har Leif G W Persson rätt likaväl, vad i helsike skall 6 stycken Poliser inne på en anstalt att göra? är det för att kunna påvisa brott, nej, det klarar svarta gänget själva, om det nu finns knark inne, så är det bra att dom gör visitationer, och absolut inte fel att dom håller efter allt knark som trots allt finns på anstalterna. Nej polisernas närvaro tyder endast på att dom inte riktigt vet vad dom skall göra, eller vad dom skall prioritera. Nog skulle det vara bättre att dom var ute i samhället och försökte att lösa de brott som var anmälda, om svarta gänget hittar knark här, så får polisen givetvis utreda de brotten då. En annan märklighet, Svarat gänget gick igenom hus 2 och hus 3 före lunch, sen åt dom och även vi intagna. Därefter visiterade man hus 1, och det mesta knarket finns i hus 1 vilket inte kan vara helt obekant för personalen här, men kanske man är rädd om sin statistik, agerandet fick till följd att alla i hus 1 var inne på sina rum innan visitation, och om det fanns något olovligt, så hann man ta bort det.

Fick brev från den Finske Läraren. Inget bra ställe han hamnat på, bara pundare och småungar som trivs med att sitta i fängelse, och alla höga som hus av droger, tydligen fri tillgång på droger på den anstalten.

Min sambo var hos Eugen på förmiddagen, hon hade varit hos sin son och dennes sambo på eftermiddagen, hemma på kvällen.

 

Onsdag 3/11

 

Kostnad till och med idag för skattebetalarna

Utredningskostnader = 5,000,000:-

Rättegången kostade minst = 2,000,000:-

Avtjänat 473 dagar x 1,600 = 756,800:-

Övrig kost 473 dagar x 277 kr = 130.021:-

TOTAL KOSTNAD AV SKATTEMEDEL = 7,887,821:-

 

Återstår att avtjäna till

Permis = 30 Dagar

Halvtid = 76 Dagar

3/4 tid = 257 Dagar

Heltid = 622 Dagar

 

Frukost: Fil, Havregrynsgröt, Mannagrynsgröt, Flingor, Äppelmos, Korv, Ost, Skinka, Marmelad + dryck bestående av Kaffe, The, Mjölk, Saft och Juice

Lunch: Stekt Kummel med Grönkålsstuvning, Sallad, Bröd, Saft, Mjölk + Fruktkräm

Kväll: Pasta med skinksås, Sallad, Bröd, Saft +Äpple

 

FM: Arbete

EM: Studier

 

Verkar inte som om Svarta Gänget hittat något vid sin raid igår, ingen knall. Men mytomanen från Jönköping blev av med sin pavilliongkiosk i hus tre, i ettan och Tvåan fick man behålla sina kiosker, men Mytomanen från Jönköping är ett otroligt orosmoment, så jag förstår att vakterna ger igen. Skrev brev till bankdirektören. Gjorde affärsplan till den Turkiske matgrossisten. Jag var på Frikyrkans möte i matsalen på kvällen, dom hade med sig en kör från Fornåsa, mycket bra

Min sambo var på jobbet på förmiddagen och hos sin son på eftermiddagen, hemma på kvällen

 

Torsdag 4/11

Kostnad till och med idag för skattebetalarna

Utredningskostnader = 5,000,000:-

Rättegången kostade minst = 2,000,000:-

Avtjänat 474 dagar x 1,600 = 758,400:-

Övrig kost 474 dagar x 277 kr = 131,298:-

TOTAL KOSTNAD AV SKATTEMEDEL = 7,889,698:-

Återstår att avtjäna till

Permis = 29 Dagar

Halvtid = 75 Dagar

3/4 tid = 256 Dagar

Heltid = 621 Dagar

 

Frukost: Fil, Havregrynsgröt, Mannagrynsgröt, Flingor, Äppelmos, Korv, Ost, Skinka, Marmelad + dryck bestående av Kaffe, The, Mjölk, Saft och Juice

Lunch: Köttfärsgratäng, Sallad, Bröd, Saft, Mjölk + Fruktkräm

Kväll: Soppa och Ostsmörgås eller Blodpudding eller Ärtsoppa eller Pasta med skinksås, Sallad, Bröd, Saft +Äpple

 

FM: Arbete

EM: Studier

 

 

 

Debatten fortsätter, nu går Säpo ut och tycker att de som blir hotade av nazister skall hålla tyst, hur dumma får Säpo bli ? eller är det kanske så som jag hävdat hela tiden att poliserna i allmänhet sympatiserar med nazisterna och därför inte vill ha ut allt skit dom håller på med? nog är det bättre att nazisterna finns i öppen dager så det finns en möjlighet att bemöta deras idiotier, men som sagt var Säpo vill tysta ner.

President Clinton går ut i USA och påpekar det allt ökande våldet som förekommer, jämför detta med Sverige där polisen vill tysta ner våldet, här har våldet ökat enormt de sista åren, och straffen för våldsbrott blir mindre och mindre, specielt om en nynazist är inblandad, då klarar man inte ens av att utreda våldet, men om det är en polis som blir utsatt, då skall det till skärpning, mycket egendomligt, nog skulle straffet vara hårdare om en privatperson utsattes för våld, polisen är satt att bekämpa våld och skall vara medveten om att det kan förekomma, dessutom är polisen beväpnad, samt uppträder alltid i stora grupper då det är fara för våld. Nog är konsekvenserna av politikernas och domstolarnas agerande mycket märkligt, i allt agerande verkar det som om samhället vill skydda sig mot medborgarna, se på straff för skattebrott, som är mycket hårda och där undanhållen skatt från 20.000 kronor ger mellan sex månader och sex års fängelse, och jämför detta med våld mot privatperson, där du kan skada en annan person för livet och får några månader i fängelse kan detta stämma med den breda allmänhetens uppfattning, eller lever vårt rättsväsende i sin egen lilla skyddade värld..

Här hittade Svarta Gänget förutom doftgranen endast en skruvmejsel och värkmedicin som en Pensionär hade på rummet, givetvis godkänd medicin, utskriven av läkare, men den skall skickas på analys eftersom det kan vara förbjudet preparat, hos en pensionär som aldrig använt någon drog i hela sitt liv. Någon tyckte sig se att en av hundarna hade antenn på svansen? kanske en specialhund som letade efter biltelefoner ?? men troligtvis ej färdigutbildad eftersom hunden eller någon annan i gänget inte hittade några telefoner denna gång. På kvällen i matsalen var det en intagen polsk Zigenare som underhöll i matsalen, mycket bra sjöng och ackompanjerade sig själva på gitarr, till zigenska, ryska och polska folkvisor, men även en del eget material.

Ringde min Sambos son, han fyller år idag.

Min sambo var hos sin son hade varit hos hans sambo hela eftermiddagen, hon hadejobbat på förmiddagen.

 

Fredag 5/11

 

Kostnad till och med idag för skattebetalarna

Utredningskostnader minst = 5,000,000:-

Rättegången kostade minst = 2,000,000:-

Avtjänat 475 dag * 1,600 kr = 760,000:-

Övrig kost 475 dag * 277 kr = 131,575:-

TOTAL KOSTNAD AV SKATTEMEDEL = 7,891,575:-

 

Återstår att avtjäna till

Permis = 28 Dagar

Halvtid = 74 Dagar

3/4 tid = 255 Dagar

Heltid = 620 Dagar

Frukost: Fil, Havregrynsgröt, Mannagrynsgröt, Flingor, Äppelmos, Korv, Ost, Skinka, Marmelad + dryck bestående av Kaffe, The, Mjölk, Saft och Juice

Lunch: Kassler med potatis eller ris, Sallad, Bröd, Saft, Mjölk + Nyponsoppa.

Kväll: Renskav o tagliatelle, Sallad, Bröd, Saft +Äpple

 

FM: Arbete

EM: Studier

 

På morgonen på Tv. En tobaksaffär hade vid ett flertal tillfällen haft inbrott, allt var filmat och inbrottstjuvarna identifierade, men när tobakisten anmälde inbrottet sa Polisen att man inte hade tid med hans anmälan. Märkligt för de flesta, men här på anstalten går rykten om att en del av de intagna vid sidan om sin ordinarie brottslighet även jobbar för poliserna med att sälja beslagtaget knark, sälja undanhållit ej redovisat stöldgods, dessa kriminella går fria och tillåts att hålla på med sin verksamhet helt fritt, dom har fått något slags fribrev av polisen. Dessa berättelser kommer igen allt oftare så jag börjar tro på dom, i början avfärdade jag berättelserna som fria fantasier, men mer och mer tyder på att det är sant. Och till alla er som betraktar sig som vanliga medborgare, titta er omkring. Vilken levnadsstandard har er granne som är polis, i många fall är levnadsstandard långt över vad deras löner tillåter, och då måste man fråga sig var kommer pengarna ifrån, jo tydligen från knark och stöldgods, samt givetvis även från utdömda skadestånd med mera, extrainkomster som vissa poliser satt i system att öka sina inkomster med. Polisen säger officielt att dom saknar resurser, skitsnack, se vad Leif G. W. Persson anser, se även på fallet då man kunde avsätta ett tiotal poliser i över en månad för att fälla en pizzabagare för skattebrott på c:a 50.000 kronor, då fanns det obegränsade resurser. Nä det måste till vanligt folk och inte poliser som sköter arbetsledning och prioritering av vad polisen skall syssla med, polisen har inte själva den kompetens som erfordras.

En av kurderna fick Knall idag, han har hela tiden arbetsvägrat, inte gjort vad han blivit tillsagd, han har tidigare fått påbackning på 15 dagar i olika omgångar, så han kan inte säga att det kom som en överraskning precis utan han får skylla sig själva. Hans kompisar, den Turkiske matgrossisten med flera har sagt till honom, lyssna inte på den Norske banktjuven och hans kompisar, eftersom detta gäng inte vet vad dom pratar om, dom är bara ute efter att ställa till bråk, och tar inga hänsyn till om någon annan blir drabbad, jag tycker att vakterna haft ett mycket stort tålamod med denna peson. Nu hamnar han förmodligen på en trea, och blir inlåst hela dagen, och han skall sitta inne i minst ett år till, ja som man bäddar får man ligga.

På kvällen var det snyggt dukat med levande ljus i matsalen

 

Lön denna vecka = 296:- Lön Ackumulerat= 12,445:-

 

 

Lördag 6/11

 

Kostnad till och med idag för skattebetalarna

Utredningskostnader minst = 5,000,000:-

Rättegången kostade minst = 2,000,000:-

Avtjänat 476 dag * 1,600 kr = 761,600:-

Övrig kost 476 dag * 277 kr = 131,852:-

TOTAL KOSTNAD AV SKATTEMEDEL = 7,893,452:-

 

Återstår att avtjäna till

Permis = 27 Dagar

Halvtid = 73 Dagar = 10 Veckor

3/4 tid = 254 Dagar

Heltid = 619 Dagar

Frukost: Fil, Havregrynsgröt, Mannagrynsgröt, Flingor, Äppelmos, Korv, Ost, Skinka, Marmelad + dryck bestående av Kaffe, The, Mjölk, Saft och Juice+ Pytt i panna och stekt ägg.

Kväll: Grillad lax med vitsås, Sallad, Bröd, Saft, Mjölk + Chokladpudding med vispgrädde

19:30 Korvgrillning

 

FM: Ledig

EM: Ledig

 

Förtroenderådet har tagit upp ett ärende med ledningen på anstalten, en av de intagna, den Norske banktjuven, som skyller på fotbollsspelaren från Norrköping vilket är helt fel, har anmält en av vakterna för att vakten skulle kört tio kilometer för fort när en grupp intagna var på väg till Västervik för att avlägga praktiskt prov på skepparexamen, dessutom har han anmält samma vakt för att han körde 3 knop för fort när dom var på sjön, vilken idiot, han måste vara totalt i avsaknad av all sorts social kompetens, han fattar inte att med alla dessa anmälningar så kommer det givetvis inte att bli fler skepparkurser, vakten som håller kurserna gör detta på sin fritid, och av ren välvilja, och så kommer det en idiot till intagen som gör allt för att fördärva detta. Detta är ett drag hos många som sitter här, dom har inte den minsta sociala kompetens, dom har ingen möjlighet att fatta vad deras tilltag kan skada andra. Dom har ingen som helst möjlighet att räkna ut vilka konsekvenser deras tilltag kan få, dom har ingen kompetens att ta hänsyn till andra, något för kriminalforskare att tänka på och kanske forska i. Så kanske regeringen och skolministern har rätt när dom vill införa ett nytt ämne på schemat, social träning eller vad det var, många här skulle behöva det, förr fick den manliga delen av befolkningen detta när dom gjorde lumpen, men nu är även lumpen ett minne blott, och den övervägande delen av de som finns här har givetvis aldrig gjort lumpen och inte heller fått någon social träning, eller lärt sig att ta hänsyn till andra.

Fick brev från min sambo med kopia på ett brev från några av våra vänner i Sydafrika.

Såg på 60 Minutes, det dör varje år 17,000 personer på grund av rattfyllor, Kanske skall myndigheterna se över sin lagstiftning, när du kör ihjäl någon och är rattfull då är det förmildrande ? helt otroligt, du få oftast under ett år då du mördar någon då du är full och kör bil, var finns konsekvensen i lagstiftningen.

Min sambo var hos sin syster och spelade Bingolotto.

 

Söndag 7/11

Kostnad till och med idag för skattebetalarna

Utredningskostnader minst = 5,000,000:-

Rättegången kostade minst = 2,000,000:-

Avtjänat 477 dag * 1,600 kr = 763,200:-

Övrig kost 477 dag * 277 kr = 132,129:-

TOTAL KOSTNAD AV SKATTEMEDEL = 7,895,329:-

Återstår att avtjäna till

Permis = 26 Dagar

Halvtid = 72 Dagar

3/4 tid = 253 Dagar

Heltid = 618 Dagar

 

Frukost: Fil, Havregrynsgröt, Mannagrynsgröt, Flingor, Äppelmos, Korv, Ost, Skinka, Marmelad + dryck bestående av Kaffe, The, Mjölk, Saft och Juice + Stekt bacon och stekt potatis.

Kväll: Dillgryta, Sallad, Bröd, Saft, Mjölk + Glass med frukt.

 

FM: Ledig

EM: Ledig

 

Gick igenom den Turkiske matgrossistens budget och affärsplan, kände mig dålig hade feber, sov hela dagen från halv ett till måndag morgon, med korta avbrott.

Min sambo hos sin syster på Förmiddagen, hemma på kvällen.

 

 

 

 

All kopiering, eftertryck, publicering eller citat av denna bok förbjuds, för närmare info eller för att ansöka om rätt att trycka, kopiera, publicera eller citera, kontakta oss på E-post. All överträdelse kommer att beivras och kan resultera i böter eller fängelse.

För tillstånd skicka E-post.

 

 

 

Boken köper du på Vulkan.se. Klicka på Vulkanloggan för att komma till Vulkan.se

Söker du andra böcker, Klicka här
Other books click here

Please visit some of the links below
Try out our toolbar!
Search the Web:

Din IP Adress.

AdlandPro Worlds Classifieds
Get Linked from 15,000+ sites with one click.


Free Web Page Hit Counter


Buy Viagra