NEATCAP Web & NE-AT & ImpactPlus 131 CC & GKJ Handel AB & MJ:s & Karlssons Jarn & Hem o Trädgård & Alf Ljung
En fängelsedagbok vecka 50 1999
SURFERS Open this page in new Window SURFERS
Advertise on this website and you get about 100 000 pagewiew every month

If you like this page give FLATTR a click please

|Front|
*|Shop|
|Business|
*--Affiliate center
*--Poker
*--Advertise

|Online books|
*--Fängelsedagbok
*--Bondepraktikan
*--Matrecept.
*--Tips o Kuriosa.
*--Book division
|Picture|
*--Anim picture|
|Music|
*--Midi files
*--Wav Files
*--Music division
|Computer|
*--Free Font

Get cash from your website. Sign up as affiliate.

En Fängelsedagbok
Boken köper du på Vulkan.se. Klicka på Vulkanloggan för att komma till Vulkan.se

Söker du andra böcker, Klicka här
Other books click here

Copyright NE-AT
All kopiering, eftertryck, publicering eller citat av dessa artiklar förbjuds, för närmare information eller för att ansöka om rätt att trycka, kopiera, publicera eller citera, kontakta oss på E-post. All överträdelse kommer att beivras och kan resultera i böter eller fängelse.

Denna bok kan köpas som pocket, eller som PDF Fil
Du beställer enklast genom att klicka på denna länk.Vulkan.se

En fängelsedagbok
eller
2 års studier på
Allkriminella fakulteten
I Skänninge
Copyright

NE-AT

A division of Impact trading plus 131 c/c

En fängelsedagbok

År 1999

Vecka 50

 

 

Måndag 13/12

 

Kostnad till och med idag för skattebetalarna

Utredningskostnader minst = 5,000,000:-

Rättegången kostade minst = 2,000,000:-

Avtjänat 513 dag * 1,600 kr = 820,800:-

Övrig kost 513 dag * 277 kr = 142,101:-

TOTAL KOSTNAD AV SKATTEMEDEL = 7,962,901:-

Återstår att avtjäna till

Permis = 17 Dagar

Halvtid = 33 Dagar

2/3 tid = 217 Dagar - 31 veckor

Heltid = 582 Dagar

 

Frukost: Fil, Havregrynsgröt, Mannagrynsgröt, Flingor, Äppelmos, Korv, Ost, Skinka, Marmelad + dryck bestående av Kaffe, The, Mjölk, Saft och Juice

Lunch: Sovande falukorv, Sallad, Bröd, Saft, Mjölk + Fromage, kaffe och pepparkaka

Kväll: Pastakuddar, Sallad, Bröd, Saft + Blåbärssoppa

 

FM: Städa skolan koka kaffe och studier

EM: Städa skolan koka kaffe och Studier

 

Det var en diskussion på skolan idag angående nynazisterna, de flesta tycker att de nassar som sitter, och har suttit här inte har varit speciellt klyftiga, och sympatierna här är mycket låga för dessa typer av personer och deras åsikter. Den allmänna uppfattningen är att det är svansen som får sitta här, de som ligger bakom klarar sig alltid, och att de som ligger bakom tyvärr även har ett visst skydd från bland annat polisen. Exempel på detta är händelsen i Nybro då polisen låste in en antirasist i en cell tillsammans med fyra nazister. Ingen här tror på att polisen skulle vara så dum att detta skett av misstag, utan detta har varit en helt medveten handling från polisens sida. Dock blev givetvis poliserna frikända i tingsrätten, nu skall tydligen åklagaren föra det vidare till hovrätten, men utfallet blir helt säkert det samma där, eftersom poliserna givetvis kommer att ljuga så det står blå dunster i rätten. Men ljuga har vi lärt oss att det är ett fullkomligt normalt beteende hos de flesta poliser.

Eugen fick ett nytt protokoll från det polisförhör som polisen fick göra om eftersom det fanns så mycket lögner från polisens sida i det första. Trots detta så är det nya protokollet också fullt av felaktigheter och lögner. Detta trots att Eugen hade advokat med sig vid förhöret. Att en polis är så uppfylld av sina lögner att det tydligen för honom är helt omöjligt att fatta vad som är sanning eller lögn, det är helt otroligt, men dessvärre sanning i dagens Sverige. Så i vart fall min tilltro till Poliser och rättsväsende är helt i botten. Något för politikerna att ta tag i, för så länge vi har en polismakt som bara sysslar med fria fantasier och lögner då står det illa till i gamla Sverige. När ni läser i tidningen att ett vittne inför rätten tagit tillbaka vad dom sagt i polisförhör, läs detta som att detta vittne förmodligen aldrig sagt vad polisen påstår att dom sagt. Utan det som polisen kallar att ta tillbaka vad som sagts i polisförhör, är att vittnet eller den åtalade korrigerar polisens lögner och fria fantasier. Det som är skrämmande med detta är att polisen tydligen inte bryr sig det minsta om vem som är skyldig eller oskyldig, bara polisen kan få en fjäder i hatten för att han utverkat ytterligare några fängelseår. När detta händer folk som kan läsa, förstå vad dom läser, och har förstånd och mod att påpeka det, och dessutom har advokat med vid förhöret, då kan man fråga sig hur många av dem som inte har denna förmåga som sitter inne helt oskyldigt dömda, på grund av någon enskild polismans lögner. En mycket skrämmande tanke men dessvärre helt realistisk i rättsväsendet i Sverige på tröskeln till tvåtusentalet.

Ringde min sambo på kvällen, hon var hos sin son och dennes sambo. Hon hade äntligen fått sin slutliga skatt, efterskatt på c:a 10,000 kronor, men den var väntad så pengarna finns. Efterskatten berodde på att hon har andelar i ett KB, hon har inte fått ut några pengar från KBt men eftersom bolaget gick med vinst så måste hon skatta för sin del av vinsten, ett märkligt system, hon skall skatta för pengar som hon aldrig fått, med andra ord betala skatt i förtid för pengar som hon eventuellt kan få i framtiden. Statens agerande verkar vara att medborgarna är till för staten och politikerna och inte tvärtom som det skall och borde vara, politikerna skall serva sina väljare. Staten är vi alla, och statens tjänstemän och myndigheter skall vara till för att serva allmänheten, som försörjer dem med sina skatteinbetalningar, och inte tvärtom som det är nu, och som politiker och statstjänstemän tycks tro.

 

 

Tisdag 14/12

Kostnad till och med idag för skattebetalarna

Utredningskostnader minst = 5,000,000:-

Rättegången kostade minst = 2,000,000:-

Avtjänat 514 dag * 1,600 kr = 822,400:-

Övrig kost 514 dag * 277 kr = 142,378:-

TOTAL KOSTNAD AV SKATTEMEDEL = 7,964,778:-

Återstår att avtjäna till

Permis = 16 Dagar

Halvtid = 32 Dagar

2/3 tid = 216 Dagar

Heltid = 581 Dagar 83 veckor

 

Frukost: Fil, Havregrynsgröt, Mannagrynsgröt, Flingor, Äppelmos, Korv, Ost, Skinka, Marmelad + dryck bestående av Kaffe, The, Mjölk, Saft och Juice

Lunch: Kålsoppa med Falukorv, Sallad, Bröd, Saft, Mjölk + Pannkaka med jordgubbssylt

Kväll: Köttfärssås med Spagetti eller Potatis, Sallad, Bröd, Saft, Mjölk + Äpple

 

FM: Städa skolan koka kaffe och studier

EM: Städa skolan koka kaffe och studier

 

I går blev det knall för en av de intagna på ettan, trodde vi. Han blev hämtad av fyra vakter och satt i arresten under eftermiddagen men var tillbaka i huset på kvällen, Ingen vet varför, men det blev stor visitation på ettan efter denna händelse. Dessutom var det ett stort antal intagna som fick lämna urinprov, varför det förmodligen varit någon typ av knark som man har hittat.

Däremot blev en Pizzaägare hämtad av polisen klockan halv tio på kvällen, han var misstänkt för något rån tydligen.

Min sambo var hemma hela dagen

 

 

Onsdag 15/12

Kostnad till och med idag för skattebetalarna

Utredningskostnader minst = 5,000,000:-

Rättegången kostade minst = 2,000,000:-

Avtjänat 515 dag * 1,600 kr = 824,000:-

Övrig kost 515 dag * 277 kr = 142,655:-

TOTAL KOSTNAD AV SKATTEMEDEL = 7,966,655:-

Återstår att avtjäna till

Permis = 15 Dagar

Halvtid = 31 Dagar 1 Månad

2/3 tid = 215 Dagar

Heltid = 580 Dagar

 

Frukost: Fil, Havregrynsgröt, Mannagrynsgröt, Flingor, Äppelmos, Korv, Ost, Skinka, Marmelad + dryck bestående av Kaffe, The, Mjölk, Saft och Juice

Lunch: Skink och Ostsallad, I Norrköping på skolan

Kväll: Kokt Fisk med Potatis, Sallad, Bröd, Saft, Mjölk + Äpple

 

FM: Betygsprov i Norrköping Särskild permission

EM: Betygsprov i Norrköping Särskild permission

 

Betygsprov i Företagsekonomi, som betalas av anstalten. Fick VG vilket betyder väl godkänd för de som inte haft kontakt med skolan på länge, och är det näst högsta betyg som går att få, hade några förargliga slarvfel och missade MVG, men är helt nöjd med detta betyg. Reste klockan kvart i sex på morgonen och återkom klockan 17,00.

Frikyrkan i matsalen på kvällen, mycket bra kör från Vadstena, kaffe och hembakta kakor

Ringde min sambo, hon är mycket arg, förbannad och bekymrad över det angrepp som hon utsätts för av polisen. Troligtvis något nytt sätt att komma åt mig, men hur det begriper jag inte, nu har åklagaren beslutat att inleda förundersökning om bokföringsbrott eftersom hon varit styrelseledamot i ett bolag som varit helt utan verksamhet. Man kan fråga sig om det inte råder arbetsbrist hos polisen, det saknas inte pengar och resurser när det gäller att utreda brott som enbart finns i någon skatterevisors och polis fantasier. Samtidigt säger polisen att man saknar resurser att kolla rattfyllerister nu till jul, förslag, sätt en uniform på de poliser som inte har något vettigt att göra och släpa ut dem på gatan för att kolla rattfyllerister, då gör dom i vart fall någon nytta.

Hon hade ringt sin advokat men inte fått tag i honom, därför var hon nervös. Eftersom all den här uppståndelsen troligtvis riktar sig mot mig, både anklagelserna mot Eugen och anklagelserna mot min sambo. Och eftersom det snart är tid att släppa ut mig härifrån, så försummar man inga möjligheter och resurser att försöka hitta på något nytt brott på mig, av polisen kallas det att punktmarkera brottslingar.

 

Torsdag 16/12

Kostnad till och med idag för skattebetalarna

Utredningskostnader minst = 5,000,000:-

Rättegången kostade minst = 2,000,000:-

Avtjänat 516 dag * 1,600 kr = 825,600:-

Övrig kost 516 dag * 277 kr = 142,932:-

TOTAL KOSTNAD AV SKATTEMEDEL = 7,968,532:-

Återstår att avtjäna till

Permis = 14 Dagar

Halvtid = 30 Dagar

2/3 tid = 214 Dagar

Heltid = 579 Dagar

Frukost: Fil, Havregrynsgröt, Mannagrynsgröt, Flingor, Äppelmos, Korv, Ost, Skinka, Marmelad + dryck bestående av Kaffe, The, Mjölk, Saft och Juice

Lunch: Vita bönor med köttfärssås och ris eller potatis, Sallad, Bröd, Saft, Mjölk + Fruktkompott med vispgrädde

Kväll: Veckans blandade, allt från en vecka tillbaka + Banan eller äpple

 

FM: Städa skolan, koka kaffe och studier

EM: Städa skolan, koka kaffe och studier

 

Fick ett julkort, men det var inte undertecknat så jag vet inte från vem.

Fick även brev från Fågelungen, med rapport från Tillberga, allt verkar att gå bra för honom och Volvotjuven, kul, Tillbergaanstalten verkar också vara en av de bättre anstalterna, lugnt och skönt om man inte ställer till det för sig själva.

Här blev det Knall för den "Skäggige", han var tydligen helt felplacerad, var mycket våldsbenägen och blev därför transporterad till en trea.

På kvällen var det julfest för personalen i matsalen, undras vilket konto detta betalas från, finns det ett särskilt konto eller går det på fångarnas matpengar, i och för sig spelar det ingen roll, eftersom "tanterna" i köket alltid lyckas trolla. Den mat vi får här kostar lite över trettio kronor per dag och som ni ser av matsedeln så är detta ett underverk. Att för dessa små pengar kunna servera så variationsrik och framförallt vällagad och god mat. Normalt finns det ingen begränsning i mängd, bara om det är något väldigt speciellt, då kan det ransoneras, men normalt kan folk här svänga hur många gånger som helst.

Ringde min sambo på lunchen, hade fått tag i sin advokat, han ansåg inte att han behövde vara med på förhöret på tisdag. Vad han kunde se, han hade även pratat med Eugens advokat, så fanns det inget dom kunde åtala henne för, utan han ansåg att allt kom att rinna ut i sanden. Risken är bara att polisen hittar på en massa, men hon blev tillsagd att hon skulle begära att få hem förhörsprotokollet för genomläsning och korrigering innan hon godkände det. Dessutom skulle hon begära att få protokoll över beslaget, polisen har givetvis ännu ej skickat ut något sådant. På kvällen var hon hemma hon var något lugnare i dag.

 

Fredag 17/12

Kostnad till och med idag för skattebetalarna

Utredningskostnader minst = 5,000,000:-

Rättegången kostade minst = 2,000,000:-

Avtjänat 517 dag * 1,600 kr = 827,200:-

Övrig kost 517 dag * 277 kr = 143,209:-

TOTAL KOSTNAD AV SKATTEMEDEL = 7,970,409:-

Återstår att avtjäna till

Permis = 13 Dagar

Halvtid = 29 Dagar

2/3 tid = 213 Dagar 7 månader

Heltid = 578 Dagar 19 mån

 

Frukost: Fil, Havregrynsgröt, Mannagrynsgröt, Flingor, Äppelmos, Korv, Ost, Skinka, Marmelad + dryck bestående av Kaffe, The, Mjölk, Saft och Juice + ägg, julskinka med mera

Lunch: Revbensspjäll, eller kyckling med Potatis eller Ris och sås, Sallad, Bröd, Saft, Mjölk + Risgrynsgröt med saftsås.

Kväll: Julskinka, potatis och mimosasallad, Sallad, Bröd, Saft, Mjölk

 

FM: Städa skolan, koka kaffe och studier

EM: Städa skolan, koka kaffe och studier

 

Fick julkort från Fågelungen och Volvotjuven som tillbringar sin tid på Tillbergaanstalten, efter flyttning härifrån.

Läste en artikel i tidningen Barometern. Antirasisten från Nybro som i en poliscell blev misshandlad av Nazister med vakternas och polisens goda minne har öppnat enskilt åtal mot polismyndigheten och begärt ett skadestånd på 125,000 kronor. Åklagaren tar givetvis inte upp fallet, och vad värre är, Kalmar tingsrätt vägrar honom rättshjälp. Detta tycker jag är bevis nog för vad jag hävdat hela tiden, att polis, åklagare och nu även domstolarna ser mycket milt på nazistbrott. Dom förverkligar definitivt inte vad politikerna vill, utan på alla vis och med alla medel försöker rättsväsendet skydda nazisterna. Antirasister skall däremot hållas kort, i vart fall agerar polis, åklagare och domstolar enligt den tesen.

Fick ett telefonmeddelande att jag skall ringa en polis i Kalmar, vad har dom nu hittat på, troligtvis angående det pådrag dom gjort mot Eugen och min sambo.

Min sambo var hos sin son och dennes sambo.

 

Lön denna vecka = 344:- Lön Ackumulerat= 14,096:-

 

Lördag 18/12

Kostnad till och med idag för skattebetalarna

Utredningskostnader minst = 5,000,000:-

Rättegången kostade minst = 2,000,000:-

Avtjänat 518 dag * 1,600 kr = 828,800:-

Övrig kost 518 dag * 277 kr = 143,486:-

TOTAL KOSTNAD AV SKATTEMEDEL = 7,972,286:-

Återstår att avtjäna till

Permis = 12 Dagar

Halvtid = 28 Dagar 4 veckor

2/3 tid = 212 Dagar

Heltid = 577 Dagar

 

 

Frukost: Fil, Havregrynsgröt, Mannagrynsgröt, Flingor Äppelmos, korv, ost, skinka, Marmelad+ omelett, köttbullar, mimosasallad, sillsallad, rödbetssallad och musslor

Kväll: Skinkstek med potatis, brunsås, gurka och äppelmos, Sallad, Bröd, Saft, Mjölk + Glass med chokladsås och frukt

 

FM: Ledig

EM: Ledig

 

 

Enligt en artikel i Svenska dagbladet, så friades den tilltänkte direktören på SVT från alla misstankar om skattebrott av skattemyndigheten, hen fick dessutom tillbaka 9,818 Kronor. Artikeln var på sidan 44 två spalter och 10 cm hög, detta skall jämföras med när drevet gick och artiklarna var på första sidan i alla tidningar med stora svarta rubriker. Det var på varje nyhetssändning i Tv, varför så tyst nu? Journalistkåren kan givetvis inte erkänna att man tagit grundligt fel och dömt en person helt ohörd. Journalistkåren har agerat polis, domare och domstol på samma gång, men när det visar sig att tidningarna har fel, då blir det inte några rubriker. För övrigt har jag inte sett den här artikeln i någon annan tidning, givetvis kan jag ha missat den eftersom den då troligtvis varit införd på en mycket undanskymd plats. TV har inte nämnt detta med ett ljud, och vad jag förstår så var det TV som drog igång det hela. Varför inte nu gå ut med denna nyhet på förstasidan, och som förstanyhet i TV varför bara när man skall skapa sensation och inte när man skall rapportera sanningen. Eller har sanningen blivit så lite värd för journalister att den bara behöver nämnas på en mycket undanskymd plats medan däremot sensationer och felaktigheter utan någon som helst grund kan skapa förstasidor i veckor. Detta borde mana till eftertanke hos alla journalister, trovärdigheten blir inte speciellt stor för den tredje statsmakten, Pressen, då man på detta vis manipulerar sanningen. Här gällde det dessutom en journalistkollega som blev utsatt för "Drevet". Visserligen en kollega som klarat sig bättre än de flesta journalister, han skulle bli chef, och detta påverkar givetvis den svenska avundsjukan och den behandling som han fick i pressen.

Den Libanesiske pizzabagaren från Värmland skadade sig i träningshallen, han tappade en tyngdlyftarstång på bröstet och fick åka till sjukhus, detta skedde på eftermiddagen men han var tillbaka på kvällen.

Min sambo var hos sin syster

 

Söndag 19/12

Kostnad till och med idag för skattebetalarna

Utredningskostnader minst = 5,000,000:-

Rättegången kostade minst = 2,000,000:-

Avtjänat 519 dag * 1,600 kr = 830,400:-

Övrig kost 519 dag * 277 kr = 143,763:-

TOTAL KOSTNAD AV SKATTEMEDEL = 7,974,163:-

Återstår att avtjäna till

Permis = 11 Dagar

Halvtid = 27 Dagar

3/4 tid = 211 Dagar

Heltid = 576 Dagar

Frukost: Fil, Havregrynsgröt, Mannagrynsgröt, Flingor Äppelmos, Korv, Ost, Skinka, Marmelad + prinskorv, köttbullar, omelett, stekt ägg, rödbetssallad, stekt potatis.

Kväll: Sweitsare, Sallad, Bröd, Saft, Mjölk + Nyponsoppa med Vispgrädde.

 

FM: Ledig

EM: Ledig

 

Läste ut boken "Den svenska synen på militärregimen i Turkiet" av Ihsan Eken 1984. Läsvärd, manar till eftertanke om Svensk dubbelmoral.

På kvällen pådrag på Ettans hus, minst två mycket kraftigt drogpåverkade, stor visitation på kvällen. Hur många som får knall får morgondagen utvisa, men det är helt klart att julen har börjat och pundarnas julfester har satt igång, i fjol var det tretton stycken här som fick knall eftersom dom var asfulla på lillejulafton.

Min sambo hos sin syster på förmiddagen och hemma på kvällen.

 

 

All kopiering, eftertryck, publicering eller citat av denna bok förbjuds, för närmare info eller för att ansöka om rätt att trycka, kopiera, publicera eller citera, kontakta oss på E-post. All överträdelse kommer att beivras och kan resultera i böter eller fängelse.

För tillstånd skicka E-post.

 

 

 

 

Boken köper du på Vulkan.se. Klicka på Vulkanloggan för att komma till Vulkan.se

Söker du andra böcker, Klicka här
Other books click here

Please visit some of the links below
Try out our toolbar!
Search the Web:

Din IP Adress.

AdlandPro Worlds Classifieds
Get Linked from 15,000+ sites with one click.


Free Web Page Hit Counter


Buy Viagra