NEATCAP Web & NE-AT & ImpactPlus 131 CC & GKJ Handel AB & MJ:s & Karlssons Jarn & Hem o Trädgård & Alf Ljung
En fängelsedagbok vecka 03 2000
SURFERS Open this page in new Window SURFERS
Advertise on this website and you get about 100 000 pagewiew every month

If you like this page give FLATTR a click please

|Front|
*|Shop|
|Business|
*--Affiliate center
*--Poker
*--Advertise

|Online books|
*--Fängelsedagbok
*--Bondepraktikan
*--Matrecept.
*--Tips o Kuriosa.
*--Book division
|Picture|
*--Anim picture|
|Music|
*--Midi files
*--Wav Files
*--Music division
|Computer|
*--Free Font

Get cash from your website. Sign up as affiliate.

En Fängelsedagbok vecka 03 2000
Boken köper du på Vulkan.se. Klicka på Vulkanloggan för att komma till Vulkan.se

Söker du andra böcker, Klicka här
Other books click here

Copyright NE-AT
All kopiering, eftertryck, publicering eller citat av dessa artiklar förbjuds, för närmare information eller för att ansöka om rätt att trycka, kopiera, publicera eller citera, kontakta oss på E-post. All överträdelse kommer att beivras och kan resultera i böter eller fängelse.

Denna bok kan köpas som pocket, eller som PDF Fil
Du beställer enklast genom att klicka på denna länk.Vulkan.se

En fängelsedagbok
eller
2 års studier på
Allkriminella fakulteten
I Skänninge
Copyright

NE-AT

A division of Impact trading plus 131 c/c

En fängelsedagbok

 

Vecka 03 År 2000

 

Måndag 17/1

Kostnad till och med idag för skattebetalarna

Utredningskostnader = 5,000,000:-

Rättegången kostade minst = 2,000,000:-

Avtjänat 548 dagar * 1,600 Kr = 876,800:-

Övrig kost 548 dagar * 277 kr = 151,796:-

TOTAL KOSTNAD AV SKATTEMEDEL = 8,028,596:-

 

Återstår att avtjäna till

Permis = 11 Dagar

2/3 tid = 182 Dagar = 26 Veckor - 6 Månader

Heltid = 547 Dagar = 18 Månader

 

Frukost: Fil, Havregrynsgröt, Mannagrynsgröt, Flingor, Äppelmos, Korv, Ost, Skinka, Marmelad, Bröd + Dryck bestående av Kaffe, The, varm Choklad, Mjölk, Saft och Juice

Lunch: Stekt korv med Ost och Grönsaksfyllning och Potatismos, Sallad, Bröd, Saft, Mjölk + Fruktkräm

Kväll: Blodpudding med Bacon och Lingon, Sallad, Bröd, Saft, Mjölk + Apelsin

 

FM: Städa, ordna fika på skolan + Studier

EM: Städa, ordna fika på skolan + Studier

 

Läste på DN Debatt en artikel av Hovrättslagmannen Olle Ekstedt om "Rättsväsendet i förfall". Det mesta av vad han skriver i denna artikel är vad jag många gånger sagt, och kommit fram till under min tid här på Anstalten. Att invandrare konsekvent får längre straff än en Svensk, att påföljderna är helt godtyckliga, det gäller att välja rätt tingsrätt och hovrätt för att få ett lindrigt straff. På samma vis resonerar åklagarna, och som jag själv råkat ut för, så flyttar åklagarna målen till den domstol där man kan få den strängaste påföljden. Artikeln var införd på DN debatt söndagen den 16 januari 2000 och är mycket läs och tänkvärd.

På en punkt delar jag dock inte helt författarens uppfattning, och det är att straffen skulle urvattnas. Han har rätt så tillsvida att domstolarna inte har samma uppfattning som den breda allmänheten. Jag är ganska övertygad om att allmänheten ser allvarligare på brott som inbrott i sin egen lägenhet, att bli nerslagen och misshandlad, sälja knark till barn, brott som domstolarna däremot ser mycket milt på. Om någon av misstag fått fel i bokföringen så tror jag inte att allmänheten ser speciellt allvarligt på detta. En liten skattefuskare finns i varje Svensk som någon gång fått, eller betalt ut ersättning svart för något arbete som man fått utfört eller själva utfört. Detta är däremot brott som inte skadar någon enskild, men som domstolarna dömer ut mycket hårda straff för. Så på något vis har den svenska tjänstemannakåren kommit i otakt med befolkningen, tjänstemännen, i detta fall skatterevisorer, åklagare och domstolar ser skattebrott som något som den breda allmänheten lurar tjänstemännen på, eftersom inbetalda skatter är deras lön och levebröd. Trots allt tillhör rättsväsendet den tärande sektorn i samhället, det vill säga, de som endast förbrukar pengar men inte tillför något av värde. Hovrättslagmannen tar även upp urvattningen av rattfylleridomarna. Där domstolarna i dag inte dömer till någon påföljd, mer än eventuellt fotboja i en månad eller villkorlig dom. Detta är en påföljd som jag inte förstår, eftersom det är lika farligt att sätta sig i en ett och ett halvt ton tung bil som man inte har någon som helst kontroll över när man är full. Och därefter ge sig ut bland gångtrafikanter och cyklister, med risk att mörda ett ganska stort antal om "blackouten" skulle råka komma vid till exempel en busskö eller liknande. Farligheten är jämförbar med att skjuta mot en folksamling med ett automatvapen, konsekvenserna kan bli densamma. Att detta bedöms som att inte vara ett brott vet jag inte förklaringen på, kanske är det så att många av våra folkvalda politiker själva har grava alkoholproblem. Vi har i pressen de senaste åren sett ett antal exempel på att så skulle vara fallet, och de lagstiftande politikerna då riskerar att själva råka ut för att köra rattfulla, jag hoppas att det inte är så, men tanken dyker osökt upp, eller så ligger det i linje med mitt tidigare resonemang, att köra ihjäl privatpersoner anses inte så farligt som att lura staten på några tusenlappar.

Min sambo var hemma, hade varit hos Eugens son på förmiddagen, han var sjuk.

 

 

Tisdag 18/1

Kostnad till och med idag för skattebetalarna

Utredningskostnader = 5,000,000:-

Rättegången kostade minst = 2,000,000:-

Avtjänat 549 dagar * 1,600 Kr = 878,400:-

Övrig kost 549 dagar * 277 kr = 152,073:-

TOTAL KOSTNAD AV SKATTEMEDEL = 8,030,473:-

 

Återstår att avtjäna till

Permis = 10 Dagar

2/3 tid = 181 Dagar

Heltid = 546 Dagar = 78 Veckor

Frukost: Fil, Havregrynsgröt, Mannagrynsgröt, Flingor, Äppelmos, Korv, Ost, Skinka, Marmelad, Bröd + Dryck bestående av Kaffe, The, varm Choklad, Mjölk, Saft och Juice

Lunch: Gulaschsoppa, Sallad, Bröd, Saft, Mjölk samt Paj med Vispgrädde

Kväll: Pytt i Panna, Sallad, Bröd, Saft, Mjölk + Apelsin

 

FM: Städa, ordna fika på skolan + Studier

EM: Städa, ordna fika på skolan + Studier

 

Fick ett vykort från taxichauffören från Göteborg, som flyttade härifrån till Smälterydsanstalten, jag skrev under eftermiddagen ett svarsbrev till honom.

På kafferasten på förmiddagen blev det diskussion om Pundare. Alla pundare anser att knarket skall flöda fritt, skador, ja se det får inga pundare, trots att jag och alla andra som kommit i kontakt med dessa människor kan se på långt håll vem som är pundare. För det första är dom aldrig stilla, om dom sitter någonstans så sitter dom för det mesta och sparkar i golvet eller på något annat. Om du ser dom ute så har dom alltid mycket yviga rörelser, här kallas dom allmänt för propellrar, detta eftersom armarna går som lärkvingar hela tiden och dom snurrar runt som propellrar på hela anstalten. Och skulle du börja prata med dom, ja inom två minuter så har dom försökt att föra in samtalet på sprutor, holkar, och vilka piller du skall ta i kombination med varandra för att bli så hög som möjligt. Det finns inget annat intresse för en pundare här i livet än att bli så hög som möjligt.

Hörde i en dokumentär i TV där Justitieministern sa följande. Att idag hjälpte kriminalvården folk som muckar från fängelser, detta är lögn och förbannad dikt, de som släpps ut släpps ut med ett par hundralappar på fickan, ingen kontrollerar om det finns arbete eller bostad. Någon hjälp får de som muckar definitivt inte, om dom skulle få hjälp, ja då rasar kriminalvårdens återvinningssystem där man har samma människor intagna gång på gång. Kanske vill man att folk skall återkomma av arbetsmarknadsmässiga skäl, polis, domstolar, advokater och kriminalvården, alla lever dom på de yrkeskriminella.

Min sambo hos sin son, hon hade varit hos Eugens son på förmiddagen, han är hemma från skolan och har halsfluss.

 

Onsdag 19/1

Kostnad till och med idag för skattebetalarna

Utredningskostnader = 5,000,000:-

Rättegången kostade minst = 2,000,000:-

Avtjänat 550 dagar * 1,600 Kr = 880,000:-

Övrig kost 550 dagar * 277 kr = 152,350:-

TOTAL KOSTNAD AV SKATTEMEDEL = 8,032,350:-

 

Återstår att avtjäna till

Permis = 9 Dagar

2/3 tid = 180 Dagar

Heltid = 545 Dagar

Frukost: Fil, Havregrynsgröt, Mannagrynsgröt, Flingor, Äppelmos, Korv, Ost, Skinka, Marmelad, Bröd + Dryck bestående av Kaffe, The, varm Choklad, Mjölk, Saft och Juice

Lunch: Kokt Fisk med Potatis eller Ris, Sallad, Bröd, Saft, Mjölk + Fruktkräm

Kväll: Raggmunk med Bacon och Lingon, Sallad, Bröd, Saft, Mjölk + Banan

 

FM: Städa, ordna fika på skolan + Studier

EM: Städa, ordna fika på skolan + Studier

 

I går föll domarna i Malexandermålet, och som väntat blev det livstid för två, den tredje är på psykundersökning, och den domen kommer om några dagar. Helt rätt att dom fick livstid, det finns ingen som helst ursäkt för dessa nazisters agerande. Dock delar jag inte rättens uppfattning att någon skall dömas för något som inte är bevisat. Det borde räckt att döma dom för grova rån, mordförsök och medhjälp till mord, straffet borde blivit detsamma. Det är mycket farligt om domstolarna börjar döma utan säkra bevis så att skvallerpress av typ Expressen skulle få det minsta lilla inflytande genom att gapa högt och sälja lösnummer.

En direkt och märkbar konsekvens av de tre nazisternas agerande är att dessa tre har fördärvat för alla intagna, även oss som sitter på en öppen anstalt. Permissioner har det redan nu blivit mycket svårare att få. Det finns numera alltid restriktioner vid permission. Detta började märkas redan i oktober, bland annat mycket hårdare regler för uppgiven vistelseort. Och visst finns det behov av att i vissa fall strama åt inom nuvarande regelsystem. Men man tycker att en viss skillnad finns det trots allt mellan de flesta av oss som sitter på en öppen anstalt och av kriminalvården bedömts inte vara speciellt samhällsfarliga. Och de som man tvingas låsa in på anstalter med högre klassning, ettor, tvåor och treor av typen Kumla, Hall, Tidaholm med flera. Men kriminalvården har svårt att skilja på person och person och därmed drabbar dessa nazistdårars agerande alla som nu finns eller inom de närmsta åren kommer att befinna sig inom kriminalvården. Dessutom har dessa Nazister troligtvis helt på egen hand förlängt livstidstraffet, med ytterligare fyra till fem år, både för sig själva och alla andra som dömts till livstid. Dessutom kommer deras agerande förmodligen att medföra en straffskärpning på alla område, inte bara mord, detta eftersom det just nu efter dessa bestialiska dåd är politiskt korrekt att skrika efter hårdare straff.

Skrev färdigt en anhållan om fortsatta studier i ekonomi vid SSVN i Norrköping.

På kvällen uteblev Statskyrkan, istället var det konsert av en av de intagna, en trubadur som spelade gitarr och sjöng, ganska bra faktiskt

Min sambo var hemma, telefonerna här fungerade inte på hela dagen, kom igång först klockan nio på kvällen. Och eftersom jag normalt brukar ringa mellan klockan fem och sju var hon i vanlig ordning nervös att det skulle hänt något då jag inte ringde på min normala tid

 

Torsdag 20/1

Kostnad till och med idag för skattebetalarna

Utredningskostnader = 5,000,000:-

Rättegången kostade minst = 2,000,000:-

Avtjänat 551 dagar * 1,600 Kr = 881,600:-

Övrig kost 551 dagar * 277 kr = 152,627:-

TOTAL KOSTNAD AV SKATTEMEDEL = 8,034,227:-

 

Återstår att avtjäna till

Permis = 8 Dagar

2/3 tid = 179 Dagar

Heltid = 544 Dagar

 

Frukost: Fil, Havregrynsgröt, Mannagrynsgröt, Flingor, Äppelmos, Korv, Ost, Skinka, Marmelad, Bröd + Dryck bestående av Kaffe, The, varm Choklad, Mjölk, Saft och Juice

Lunch: Kålpudding med Potatis, Lingon o Gurka, Sallad, Bröd, Saft, Mjölk + Fruktkräm

Kväll: Grönsakssoppa, Sallad, Bröd, Saft, Mjölk + Äpple

 

FM: Städa, ordna fika på skolan + Studier

EM: Städa, ordna fika på skolan + Studier

 

I onsdags kväll var det en nyanländ Pundare som kom klockan nio på kvällen, redan morgonen därpå fick han knall, han hade tagit sprutor med sig in, och var totalt borta på morgonen, hög som ett hus, dessutom hittade man amfetamin i hans rum. Han blev givetvis med knall förflyttad till en klass tre anstalt, dessutom blev han polisanmäld för knarkinnehav så nu väntar förmodligen nytt åtal. Detta agerande av personalen tycker jag och de flesta av de övriga intagna är mycket bra, att personalen är stenhårda då knark upptäcks är till fördel för oss andra som tvingas bo här under en viss bestämd tid. Det är inte speciellt trevligt att bo och leva tillsammans med personer som inte har den minsta kontroll över sina handlingar.

Kriminalpolisen var här och förhörde de som eventuellt kunde ha sett hur slagsmålet mellan Afrikaanen och Micke uppstod dagen före nyårsafton, då båda fick knall.

Vi hade fest på skolan i eftermiddags, Wienerbrödsbagaren som är konditor i det civila hade gjort bakelser till vår fika på eftermiddagen, mycket goda bakelser.

Utmätande av fängelsestraff kontra samhällstjänst och villkorlig dom eller skyddstillsyn blir märkligare och märkligare. Tillämpningen från domstolarnas sida idag tycks vara att alla de som begår eller är inblandade i grova våldsbrott får samhällstjänst eller annat icke frihetsberövande straff. Däremot alla de som begår brott som inte skadar någon privatperson, eller domar mot personer som aldrig skulle kunna tänka sig att begå några våldshandlingar. Dessa personer skall däremot låsas in. Ett mycket tydligt exempel och ytterligare en signal angående detta gavs igår i Malexandermålet, det var endast de tre som direkt mördat poliserna som fick frihetsberövande straff. Alla övriga inblandade som visserligen inte direkt deltagit i morden, men hade i högsta grad varit inblandade i både planering och utförande av rånen och alla övriga brott, samtliga dessa slapp frihetsberövande. En av anledningarna var kanske att dom var nazister, nazisterna får normalt inga hårda straff, kanske sympatiserar polis och åklagare samt domstolarna med deras ideologi, i vart fall verkar det som om dom agerar efter den tesen.

Men om du av misstag skulle begå skattebrott på belopp från och med trettiotusen, ja då låses du in på minst sex månader, och för det mesta betydligt längre. Samma är förhållandet med bokföringsbrott, ett brott som normalt inte skadar någon, vare sig privatpersoner eller staten, och där misstaget ofta begåtts av en revisor. Men där den lille företagaren litat på sin revisor och skrivet under handlingar av typ deklarationer för moms eller skatt, då döms den företagaren till fängelse i minst sex månader. Någon möjlighet att rätta sin deklaration gives icke idag, utan brottet anmäls direkt av förste bäste skatterevisor, så domstolarna tycks idag arbeta efter tesen att allmänheten är det största hotet mot staten. Staten skyddar sig själva mot medborgarna, och lämnar medborgarna vind för våg med mycket litet samhällsskydd. En allvarlig utveckling då våra folkvalda och statsbyråkrater i första hand skyddar sig själva och inte den allmänhet man är satt att representera.

Detta förhållande har även framskymtat i Malexandermålet, där man anser brottet grövre eftersom det var poliser som skadades. Jag håller inte riktigt med, poliser är anställda för att skydda medborgarna och då finns det givetvis yrkesrisker, och en av yrkesriskerna är att råka ut för idioter som Malexandermördarna. En murare eller snickare löper också risken att dö om han faller från en byggnadsställning, så risken att skadas eller dödas i arbetet finns i många yrken. Pådraget efter rånen och morden i Malexander saknar också motstycke, om det varit bankpersonal som mördats hade det definitivt inte förorsakat det pådrag som nu skedde. Och jag anser att en banktjänstemans liv är värt precis lika mycket som en polismans, han eller hon har också familj och barn samt arbetskamrater och vänner och bekanta som drabbas. Denna skillnad anser jag vara ytterligare ett bevis för att staten och dess tjänstemän anser att statsapparaten och våra skattepengar i huvudsak är till för dem själva. Och inte i allt för stor utsträckning skall komma allmänheten till del. Utan allmänhetens främsta uppgift är att leverera pengar till tjänstemännen så dom har sin försörjning tryggad så att politiker och tjänstemän sen kan leka med skattebetalarnas pengar. Man borde även undersöka om inte någon skulle ställas till ansvar för dessa tiotals miljoner kronor som man slängde ut på att jaga Malexandermördarna. Mördare som då den stora jakten pågick redan var långt från jaktplatsen, en på sjukhus, en i Stockholm och den tredje i Costa Rica.

Min sambo var hemma då jag ringde på kvällen

 

Fredag 21/1

Kostnad till och med idag för skattebetalarna

Utredningskostnader = 5,000,000:-

Rättegången kostade minst = 2,000,000:-

Avtjänat 552 dagar * 1,600 Kr = 883,200:-

Övrig kost 552 dagar * 277 kr = 152,904:-

TOTAL KOSTNAD AV SKATTEMEDEL = 8,036,104:-

 

Återstår att avtjäna till

Permis = 7 Dagar

2/3 tid = 178 Dagar

Heltid = 543 Dagar

 

Frukost: Fil, Havregrynsgröt, Mannagrynsgröt, Flingor, Äppelmos, Korv, Ost, Skinka, Marmelad, Bröd + Dryck bestående av Kaffe, The, varm Choklad, Mjölk, Saft och Juice

Lunch: Fläsksnitzel med Potatis eller Ris, Sallad, Bröd, Saft, Mjölk + Fruktkräm

Kväll: Pasta och Kycklingsås, Sallad, Bröd, Saft + Blåbärssoppa

 

FM: Städa, ordna fika på skolan + Studier

EM: Städa, ordna fika på skolan + Studier

 

Nu vill kriminalvårdsverket registrera fångarnas politiska åsikter, under förespegling att man vill komma åt nynazistiska fångar. Men här får vi nog se upp, att registrera fångars politiska åsikter måste strida mot grundlagen. Om man registrerar nynazister, vad är nästa steg, är det att alla som blir anhållna, häktade eller dömda blir skyldiga att uppge sin politiska hemvist. Då betyder detta att oavsett om man är Socialdemokrat eller Moderat så får staten ett åsiktsregister över en ganska stor del av svenska befolkningen. Trots allt är det cirka 9,000 personer per år som döms till frihetsberövande straff. På en tioårsperiod betyder det att man har ett politiskt åsiktsregister på över 90,000 personer, eller under en aktiv livstid på 50 år ett register på 450,000 personer, en ganska stor del av den Svenska befolkningen. Det måste i så fall var bättre att utse vissa organisationer som kriminella organisationer och då registrera efter medlemskap i dessa organisationer.

Min sambo var hos sin syster på kvällen, hon hade varit på arbetsförmedlingen på eftermiddagen.

 

Lön denna vecka = 360:- Lön detta år 992=:-

Lön föregående år = 14,636:- Total lön = 15,628:-

 

Lördag 22/1

Kostnad till och med idag för skattebetalarna

Utredningskostnader = 5,000,000:-

Rättegången kostade minst = 2,000,000:-

Avtjänat 553 dagar * 1,600 Kr = 884,800:-

Övrig kost 553 dagar * 277 kr = 153,181:-

TOTAL KOSTNAD AV SKATTEMEDEL = 8,037,981:-

 

Återstår att avtjäna till

Permis = 6 Dagar

2/3 tid = 177 Dagar

Heltid = 542 Dagar

 

Frukost: Fil, Havregrynsgröt, Mannagrynsgröt, Flingor, Äppelmos, Korv, Ost, Skinka, Marmelad, Bröd + Dryck bestående av Kaffe, The, varm Choklad, Mjölk, Saft och Juice + Bacon samt Stekt ägg och Stekt potatis

Kväll: Köttgryta med potatis eller Ris, Sallad, Bröd, Saft, Mjölk + Glass med kolasås

19,30: Kaffe och kanelbulle

 

FM: Ledig

EM: Ledig

 

Såg statistik i en kvällstidning om antalet fängelseplatser i Sverige, om siffrorna stämmer kan jag inte garantera eftersom den senaste siffran jag sett är att det skulle finnas c:a 4,900 platser på svenska fängelser, och att genomströmningen av fängelsedömda per år skulle vara c:a 9,000 personer, men här kommer antalet fängelser och platser enligt kvällstidningen.

 

Klass Antal Antal % Andel

fängelser Platser Platser

1 3 584 14,76%

2 8 885 22,37%

3 20 1,512 38,22%

4 10 975 24,65%

---------------------------------------------

Summa 41 st 3,956 Platser 100,00%

 

Klassificering betyder att Klass 1 är de med högst säkerhetskrav som Kumla, Hall och Tidaholm medan klass 4 är de så kallade öppna anstalterna, som Skänninge, där det i princip inte finns något som helst skydd för rymning. Men på anstalter av klass fyra placerar kriminalvården fångar som inte anses farliga och som inte är rymningsbenägna. Om någon inte skulle motsvara förväntningarna så förflyttas en fånge omedelbart med "Knall" till en anstalt med högre säkerhetsklass, och normalt räcker detta för att det absolut största antalet fångar på fyrorna skall sköta sig, undantag finns givetvis, och då i huvudsak från Pundarnas sida.

Skötte förtroenderådets kiosk på eftermiddagen.

Psykopaten från Jönköping fick knall efter att ha hotat en av vakterna i vittnes närvaro. Men han har varit ett allmänt orosmoment hela tiden han varit här, alla har varit idioter enligt honom, först och främst personalen, men även alla övriga intagna utom han själv givetvis.

Min sambo var hos sin syster på Kvällen, hon sov även över hos henne, kanske för mycket vin under bingolotto?

 

Söndag 23/1

Kostnad till och med idag för skattebetalarna

Utredningskostnader = 5,000,000:-

Rättegången kostade minst = 2,000,000:-

Avtjänat 554 dagar * 1,600 Kr = 886,400:-

Övrig kost 554 dagar * 277 kr = 153,458:-

TOTAL KOSTNAD AV SKATTEMEDEL = 8,039,858:-

 

Återstår att avtjänat till

Permis = 5 Dagar

2/3 tid = 176 Dagar

Heltid = 541 Dagar

 

Frukost: Fil, Havregrynsgröt, Mannagrynsgröt, Flingor, Äppelmos, Korv, Ost, Skinka, Marmelad, Bröd + Dryck bestående av Kaffe, The, varm Choklad, Mjölk, Saft och Juice + Svampomelett och Prinskorv samt Stekt Potatis

Kväll: Färsbiff med Potatis eller Ris, Sallad, Bröd, Saft, Mjölk + Frukt med vispgrädde

 

FM: Ledig

EM: Ledig

 

Läste om dem som var Nazister på 30 talet, jag ser en viss skillnad på de som blir nazister idag och de som var det före andra världskriget. I dag har vi facit och då är det ganska obegripligt att någon kan bli nazist. Dessutom har Sverige i vanlig ordning ett ganska rymligt samvete då det gäller dubbelmoral, vi pratar mycket om permittenttrafiken, men vi tillät även de allierade att flyga över Sverige då dessa terrorbombade Tyskland under andra världskrigets slutskede. Så visst var vi neutrala, så länge Tyskland kunde bli segrare så höll vi på dem, och då det visade sig att de allierade kom att segra så höll vi på dem.

Min sambo var hemma på kvällen.

 

 

All kopiering, eftertryck, publicering eller citat av denna bok förbjuds, för närmare info eller för att ansöka om rätt att trycka, kopiera, publicera eller citera, kontakta oss på E-post. All överträdelse kommer att beivras och kan resultera i böter eller fängelse.

För tillstånd skicka E-post.

 

 

Boken köper du på Vulkan.se. Klicka på Vulkanloggan för att komma till Vulkan.se

Söker du andra böcker, Klicka här
Other books click here

Please visit some of the links below
Try out our toolbar!
Search the Web:

Din IP Adress.

AdlandPro Worlds Classifieds
Get Linked from 15,000+ sites with one click.


Free Web Page Hit Counter


Buy Viagra

Alf Einar Ljung