NEATCAP Web & NE-AT & ImpactPlus 131 CC & GKJ Handel AB & MJ:s & Karlssons Jarn & Hem o Trädgård & Alf Ljung
En fängelsedagbok vecka 09 2000
SURFERS Open this page in new Window SURFERS
Advertise on this website and you get about 100 000 pagewiew every month

If you like this page give FLATTR a click please

|Front|
*|Shop|
|Business|
*--Affiliate center
*--Poker
*--Advertise

|Online books|
*--Fängelsedagbok
*--Bondepraktikan
*--Matrecept.
*--Tips o Kuriosa.
*--Book division
|Picture|
*--Anim picture|
|Music|
*--Midi files
*--Wav Files
*--Music division
|Computer|
*--Free Font

Get cash from your website. Sign up as affiliate.

En Fängelsedagbok vecka 19 2000
Boken köper du på Vulkan.se. Klicka på Vulkanloggan för att komma till Vulkan.se

Söker du andra böcker, Klicka här
Other books click here

Copyright NE-AT
All kopiering, eftertryck, publicering eller citat av dessa artiklar förbjuds, för närmare information eller för att ansöka om rätt att trycka, kopiera, publicera eller citera, kontakta oss på E-post. All överträdelse kommer att beivras och kan resultera i böter eller fängelse.

Denna bok kan köpas som pocket, eller som PDF Fil
Du beställer enklast genom att klicka på denna länk.Vulkan.se

En fängelsedagbok
eller
2 års studier på
Allkriminella fakulteten
I Skänninge
Copyright

NE-AT

A division of Impact trading plus 131 c/c

En fängelsedagbok

 

Vecka 09 År 2000

 

 

Måndag 28/2

Kostnad till och med idag för skattebetalarna

Utredningskostnader = 5,000,000:-

Rättegången kostade minst = 2,000,000:-

Avtjänat 590 dagar * 1,600 Kr = 944,000:-

Övrig kost 590 dagar * 277 kr = 163,430:-

TOTAL KOSTNAD AV SKATTEMEDEL = 8,107,430:-

 

Återstår att avtjäna till

Permis = 0 Dagar

2/3 tid = 140 Dagar = 20 Veckor

Heltid = 505 Dagar

Frukost:

Lunch:

Kväll:

 

FM: Permis

EM: Permis Återkom Klockan 17,00

 

Allt lugnt vid återkomsten, inte mycket som händer just nu, trots att klientelet mest består av pundare och annat löst folk. Pratade med min kontaktman, han hade varit på skidsemester i fjällen. Dock hade han överlåtit till familjen att åka skidor, själv hade han mest befunnit sig i och runt hotellet. Permissionen har varit bra som vanligt. Permissionerna för oss som sitter inlåsta är mycket viktiga eftersom de är det enda andningshål man har på ett sådant här ställe. Och den enda möjligheten man har att komma ut i verkligheten och träffa helt vanliga normala människor, den sortens människor är starkt begränsade på ett sådant här ställe. Trots allt så kommer inte jag och inte de övriga intagna att stanna för evigt. Alla vi som dömts till fängelse kommer så småningom att vistas ute bland alla andra i ett normalt fungerande liv, efter det att samhället har fått sin hämnd. För hämnd är det enda som ett fängelsestraff är, vård, glöm det, det finns ingen som helst antydan till vård på ett fängelse, utan ett fängelse är en plats där ett visst antal människor skall förvaras en viss bestämd tid. Och vistas till en oerhört stor kostnad för skattebetalarna. Det måste finnas något vettigare för samhället att göra än att låsa in vanliga människor. Inte med detta sagt att fängelserna kan läggas ner, många av de som finns här, och ännu mer av de människor som finns på anstalter med högre säkerhetsklass typ Klass 1, 2, 3, skall definitivt vara inlåsta. Så att lägga ner fängelser är inte heller någon lösning, men fängelser av klass 4 måste kombineras med något som är vettigare och som inte kostar sådana fruktansvärda summor som det gör att låsa in helt vanliga normala människor. Just nu har mitt straff kostat skattebetalarna över 8 millioner kronor, utan att jag på något vis kommer att bli en annan människa. Jag har inte blivit bättre eller sämre, dessutom har man fått insikten, att fängelse inte är något att vara rädd för. För många som finns här så kommer med all säkerhet ribban att vara mycket lägre om tillfälle skulle ges, än den var innan man hamnade i fängelse. Många av de förstagångsdömda resonerar som så att om tillfälle ges att få tag i en million, eller i vissa fall mycket mindre på något olagligt vis. Så inte avskräcker det att hamna i fängelse några månader, utan för många är det precis tvärtom, då man en gång har fått erfarenhet av fängelsevärlden så avskräcker den absolut inte. Så för mig är det numera inte förvånande att så många är regelbundna gäster på våra fängelser.

Ringde min sambo då jag kom tillbaka, hon hade jobbat hela dagen. Hon hade fått en delgivning från Polisen i Kalmar, vad kan nu detta vara, kvarligger en månad.

 

 

Tisdag 29/2

Kostnad till och med idag för skattebetalarna

Utredningskostnader = 5,000,000:-

Rättegången kostade minst = 2,000,000:-

Avtjänat 591 dagar * 1,600 Kr = 945,600:-

Övrig kost 591 dagar * 277 kr = 163,707:-

TOTAL KOSTNAD AV SKATTEMEDEL = 8,109,307:-

Återstår att avtjäna till

Permis = 24 Dagar

2/3 tid = 139 Dagar

Heltid = 504 Dagar = 72 Veckor

Frukost: Fil, Havregrynsgröt, Mannagrynsgröt, Flingor, Äppelmos, Korv, Ost, Skinka, Marmelad, Bröd + Dryck bestående av Kaffe, The, varm Choklad, Mjölk, Saft och Juice

Lunch: Ärtsoppa, Sallad, Bröd, Saft, Mjölk + Pannkakor med Sylt

Kväll: Stekt korv med stekt potatis, Sallad, Bröd, Saft, Mjölk + Apelsin och Päron

 

FM: Ordna Fika, städa skolan + Studier

EM: Ordna Fika, städa skolan + Studier

 

Inbetalningskortet till min kurs i Redovisning och beskattning hade kommit under fredag eller Lördag, fanns på rummet då jag kom tillbaka, har varit uppe med det idag, och anstaltens ekonomiavdelning lovade att gå till posten och göra inbetalningen under dagen.

Min sambo hade varit på jobbet hela dagen, hon tvättade i kväll. Inga nya problem med den nya datorn, än så länge

 

Onsdag 1/3

 

Kostnad till och med idag för skattebetalarna

Utredningskostnader = 5,000,000:-
Rättegången kostade minst = 2,000,000:-

Avtjänat 592 dagar * 1,600 Kr = 947,200:-

Övrig kost 592 dagar * 277 kr = 163,984:-

TOTAL KOSTNAD AV SKATTEMEDEL = 8,111,184:-

Återstår att avtjäna till

Permis = 23 Dagar

2/3 tid = 138 Dagar

Heltid = 503 Dagar

 

Frukost: Fil, Havregrynsgröt, Mannagrynsgröt, Flingor, Äppelmos, Korv, Ost, Skinka, Marmelad, Bröd + Dryck bestående av Kaffe, The, varm Choklad, Mjölk, Saft och Juice

Lunch: Stekt Strömming med Potatismos, Sallad, Bröd, Saft, Mjölk + Fruktkräm

Kväll: Kycklingsallad, Sallad, Bröd, Saft + Päron

 

FM: Ordna Fika, städa skolan + Studier

EM: Ordna Fika, städa skolan + Studier

 

Det blev skyddsknall idag för "Greven Mc Kenzie", han var visserligen mytoman, men en ganska rolig sådan. Mytomaner finns det gott om här, men någon eller några gick och retade upp sig på detta. Förhållandet kom till förtroenderådets kännedom, varför förtroenderådets styrelse meddelade Greven att han kunde komma att utsättas för någon form av våld. Förtroenderådet rekommenderade honom att gå till centralvakten och begära skyddsknall, personalen på anstalten var givetvis informerad i förväg om vad som var på gång, så knallen skedde lugnt och sansat utan dramatik. En sådan här incident visar att Förtroenderåden på anstalterna, under förutsättning att det finns rätt folk i styrelsen, kan utföra ett mycket gott arbete som är till gagn både för de intagna men även för personalen. För nog är det bättre med en liten skyddsknall då och då än att det skall bli knall på grund av att någon utsatts för verkligt våld.

Fick brev från Fiskaren från Gävle, han har anpassat sig bra på Åbyanstalten, allt verkar fungera för honom. Han skall flytta till Gävle den 1/4 och är utlovad frigång från den 4/4, hoppas att allt lyckas för honom. Jag tror inte det skall vara något problem eftersom det är en person som utanför anstalten lever under helt normala sociala förhållanden. Just nu är det hans fru som får dra det tyngsta lasset eftersom han och frun gemensamt driver ett fiskrökeri. Frun nu får dubbelarbeta, först sitt eget arbete, hushållet, ganska små barn, och nu dessutom utföra hans arbete. Så är det mycket ofta, i vart fall i de normala familjerna. Det är inte den som sitter inne som straffas utan det är oftast frun i huset som verkligen blir straffad genom att det är hon som måste försöka att hålla samman allt utanför anstalten. I de flesta fallen så lyckas hon också hålla allt flytande medan mannen avtjänar sitt straff. Ytterligare ett bevis för att denna form av straff är felaktigt, och i vissa fall måste ersättas med någon annan form av hämnd från samhällets sida, det kan inte vara rätt att det är tredje part som straffas.

På kvällen var kyrkan i matsalen, denna gång var det statskyrkan.

Min sambo var hos sin son och dennes sambo och åt köttfärslimpa, hon hade jobbat hela dagen.

 

Torsdag 2/3

Kostnad till och med idag för skattebetalarna

Utredningskostnader = 5,000,000:-

Rättegången kostade minst = 2,000,000:-

Avtjänat 593 dagar * 1,600 Kr = 948,800:-

Övrig kost 593 dagar * 277 kr = 164,261:-

TOTAL KOSTNAD AV SKATTEMEDEL = 8,113,061:-

Återstår att avtjäna till

Permis = 22 Dagar

2/3 tid = 137 Dagar

Heltid = 502 Dagar

Frukost: Fil, Havregrynsgröt, Mannagrynsgröt, Flingor, Äppelmos, Korv, Ost, Skinka, Marmelad, Bröd + Dryck bestående av Kaffe, The, varm Choklad, Mjölk, Saft och Juice

Lunch: Gruvtolvans bleck, Sallad, Bröd, Saft, Mjölk + Fruktkräm

Kväll: Champinjonsoppa med ostmacka, Sallad, Bröd, Saft + Pannkaka med Sylt

 

FM: Ordna Fika, städa skolan + Studier

EM: Ordna Fika, städa skolan + Studier

 

Satt och lyssnade på en Pundare idag, han skall mucka den förste april, lagom tid säger han eftersom han inte har någon bostad. Förra gången han satt inne slog det fel, han muckade då redan i januari 1999. Han tillhör det gänget som passar på tillfället att vila upp sig under vinterhalvåret, ha en ordentlig säng, få bra med mat under den perioden då det inte är speciellt roligt att vara uteliggare. För att sen under sommaren återgå till att knarka och bo på parkbänkar. Pengar är det inga problem med, de flesta av pundarna har pension, och då pensionen inte räcker så stjäl dom. Företrädesvis villainbrott och bilinbrott, en annan typ av sysselsättning som pundarna ägnar sig åt, och som dessutom är ganska ofarlig är att stjäla EU-pallar. Då åker man ut med en gammal bil, lastar ett tiotal pallar på taket på sin rishög för att därefter köra till närmsta pallupplag där man får mellan fyrtio och femtio kronor för en prima pall. Fullt pris är idag 95 kronor för en pall, så alla utom det företaget man stjäl från tjänar lite på affären. Denna typ av stölder blir nästan aldrig anmälda eftersom det är mycket få företag som har kontroll på exakt hur många pallar man har, utan de försvunna lastpallarna räknas som normalt svinn.

Min sambo var hemma på kvällen hon hade varit på jobbet hela dagen. Nu har hon börjat få grepp över sin nya dator, hon hade flyttat samman filer från två versioner av samma program och lyckats få med sig alla viktiga uppgifter. Visserligen hade det tagit några dagar att utföra det, men alla normala försök misslyckades och nu fungerar det, så visst är det ett framsteg för henne.

 

Fredag 3/3

Kostnad till och med idag för skattebetalarna

Utredningskostnader = 5,000,000:-

Rättegången kostade minst = 2,000,000:-

Avtjänat 594 dagar * 1,600 Kr = 950,400:-

Övrig kost 594 dagar * 277 kr = 164,538:-

TOTAL KOSTNAD AV SKATTEMEDEL = 8,114,938:-

Återstår att avtjäna till

Permis = 21 Dagar = 3 Veckor

2/3 tid = 136 Dagar

Heltid = 501 Dagar

Frukost: Fil, Havregrynsgröt, Mannagrynsgröt, Flingor, Äppelmos, Korv, Ost, Skinka, Marmelad, Bröd + Dryck bestående av Kaffe, The, varm Choklad, Mjölk, Saft och Juice

Lunch: Stekt Falukorv med stuvade grönsaker, Sallad, Bröd, Saft, Mjölk

Kväll: Fisk i ugn med äggsås, citron och Potatis, Sallad, Bröd, Saft, Mjölk

 

FM: Ordna Fika, städa skolan + Studier

EM: Ordna Fika, städa skolan + Studier

 

Det verkar som man satsar på ett nytt slags klientel här, och då företrädesvis Pundare som flaxar runt på hela anstalten som propellrar. Att dom kallas propellrar beror på att en pundare alltid flaxar med armar och ben så fort han förflyttar sig. Dessutom när dom sitter stilla så flaxar antingen någon arm eller ben, detta utan att dom själva har den minsta aning om det. En av pundarna skriver varje morgon en lista med ett tiotal olika sorters tabletter. Han går upp till sköterskan för att få ut sina piller, och om sköterskan inte har de begärda pillren så har han alltid skrivit upp vilka ersättningspiller som han då kan tänka sig istället. Det är mycket sällan som sköterskan kan uppvisa det sortiment som han önskar, så han har alltid klagomål. Han kan inte förstå varför hon inte tar hem de piller som han med bestämdhet påstår är bäst för honom. Sjukdomarna som han lider av är nya varje dag, ibland halsont, ibland magont och för det mesta namnger han sjukdomar som jag aldrig ens hört talas om. Tabletterna är alltid anpassade till den för dagen gällande sjukdomen, patient-fass är pundarnas bibel. En dag då han krävde att sköterskan skulle undersöka hans hals fick han till svar, "Nä jag tittar inte mer i din hals, men jag kan ringa efter psykjouren eftersom det förmodligen är den enda bot som finns för dig". Och jag tror att hon har rätt, för den typen av pundarvrak finns det förmodligen inget som helst hopp.

Min sambo var hos sin syster på kvällen, hon hade varit på jobbet hela dagen.

 

Lön denna vecka = 288:- Lön detta år 2,852=:-

Lön föregående år = 14,636:- Total lön =17,488:-

 

Lördag 4/3

Kostnad till och med idag för skattebetalarna

Utredningskostnader = 5,000,000:-

Rättegången kostade minst = 2,000,000:-

Avtjänat 595 dagar * 1,600 Kr = 952,000:-

Övrig kost 595 dagar * 277 kr = 164,815:-

TOTAL KOSTNAD AV SKATTEMEDEL = 8,116,815:-

Återstår att avtjäna till

Permis = 20 Dagar

2/3 tid = 135 Dagar

Heltid = 500 Dagar

Frukost: Fil, Havregrynsgröt, Mannagrynsgröt, Flingor, Äppelmos, Korv, Ost, Skinka, Marmelad, Bröd + Dryck bestående av Kaffe, The, varm Choklad, Mjölk, Saft och Juice + Bacon, stekt Ägg och stekt Potatis

Kväll: Köttgryta med Potatis och Morötter, Sallad, Bröd, Saft, Mjölk + Glass med Chokladsås.

19,00: Kaffe och Kanelbulle

 

FM: Ledig

EM: Ledig

 

Något som är positivt just nu är den förtroenderådsstyrelse som finns på anstalten, en styrelse som genom diplomati lyckas få igenom i stort sett allt som tidigare styrelser fått avslag på under det år jag varit här. Detta visar att valet av personer, och deras förmåga att samarbeta är mycket viktigt för alla intagna. Men många av de yrkeskriminella förordar alltid konfrontation, vilket här har visat sig vara fel. Dock är den uppfattningen utbredd bland de yrkeskriminella att man aldrig skall samarbeta med någon "Plit". Men å andra sidan så har dessa individer inte speciellt mycket under pannbenet heller, och definitivt inte någon som helst erfarenhet av hur samhället fungerar överhuvudtaget, undantag förekommer givetvis, men de är sällsynta. På en sådan här anstalt blandas yrkeskriminella och vanligt folk, samarbetet mellan grupperna fungerar för det mesta friktionsfritt, men incidenter kan förekomma. Men var gör det inte det, på en arbetsplats förekommer också incidenter, och på ett sådant här ställe är spännvidden mellan de olika individerna mycket större. Jag ser inte något märkligt i att konflikter uppstår, här måste folk umgås, arbeta och dessutom bo tillsammans, så det är underligt att inte mer händer än vad det gör.

Min sambo var hos sin syster på dagen och hemma på kvällen

 

Söndag 5/3

Kostnad till och med idag för skattebetalarna

Utredningskostnader = 5,000,000:-

Rättegången kostade minst = 2,000,000:-

Avtjänat 596 dagar * 1,600 Kr = 953,600:-

Övrig kost 596 dagar * 277 kr = 165,092:-

TOTAL KOSTNAD AV SKATTEMEDEL = 8,118,692:-

 

Återstår att avtjäna till

Permis = 19 Dagar

2/3 tid = 134 Dagar

Heltid = 499 Dagar

 

Frukost: Fil, Havregrynsgröt, Mannagrynsgröt, Flingor, Äppelmos, Korv, Ost, Skinka, Marmelad, Bröd + Dryck bestående av Kaffe, The, varm Choklad, Mjölk, Saft och Juice + Kokt Ägg och Sill samt Risgrynsgröt

Kväll: Färsbiff med inbakad Mögelost samt Potatis eller Ris, Sallad, Bröd, Saft, Mjölk + Kaffe och kaka.

 

FM: Ledig

EM: Ledig

 

Satt och lyssnade på några intagna som satt och pratade i vår korridor och som berättade om allt som dom hittar på och försörjer sig på då dom inte är här och vilar upp sig. Detta gäng visade det sig sysslar med kioskinbrott, villainbrott och bilinbrott och är med andra ord småtjuvar. Denna verksamhet pågår varje dag, så det pris dom får betala genom att komma hit och vila upp sig en månad då och då är mycket billigt. Sannolikheten att dom skall åka fast är mycket liten. Bland poliser är det ingen status att utreda småbrott, och om dom inte blir tagna på bar gärning så händer det aldrig någonting. Ytterligare ett bevis för polisens inkompetens, det kan inte vara svårt att räkna ut vilka i en viss stad som håller på med dessa småbrott.

Min sambo var hos sin son och dennes sambo.

 

 

All kopiering, eftertryck, publicering eller citat av denna bok förbjuds, för närmare info eller för att ansöka om rätt att trycka, kopiera, publicera eller citera, kontakta oss på E-post. All överträdelse kommer att beivras och kan resultera i böter eller fängelse.

För tillstånd skicka E-post.

 

 

 

Boken köper du på Vulkan.se. Klicka på Vulkanloggan för att komma till Vulkan.se

Söker du andra böcker, Klicka här
Other books click here

Please visit some of the links below
Try out our toolbar!
Search the Web:

Din IP Adress.

AdlandPro Worlds Classifieds
Get Linked from 15,000+ sites with one click.


Free Web Page Hit Counter


Buy Viagra