NEATCAP Web & NE-AT & ImpactPlus 131 CC & GKJ Handel AB & MJ:s & Karlssons Jarn & Hem o Trädgård & Alf Ljung
En fängelsedagbok vecka 10 2000
SURFERS Open this page in new Window SURFERS
Advertise on this website and you get about 100 000 pagewiew every month

If you like this page give FLATTR a click please

|Front|
*|Shop|
|Business|
*--Affiliate center
*--Poker
*--Advertise

|Online books|
*--Fängelsedagbok
*--Bondepraktikan
*--Matrecept.
*--Tips o Kuriosa.
*--Book division
|Picture|
*--Anim picture|
|Music|
*--Midi files
*--Wav Files
*--Music division
|Computer|
*--Free Font

Get cash from your website. Sign up as affiliate.

En Fängelsedagbok vecka 10 2000
Boken köper du på Vulkan.se. Klicka på Vulkanloggan för att komma till Vulkan.se

Söker du andra böcker, Klicka här
Other books click here

Copyright NE-AT
All kopiering, eftertryck, publicering eller citat av dessa artiklar förbjuds, för närmare information eller för att ansöka om rätt att trycka, kopiera, publicera eller citera, kontakta oss på E-post. All överträdelse kommer att beivras och kan resultera i böter eller fängelse.

Denna bok kan köpas som pocket, eller som PDF Fil
Du beställer enklast genom att klicka på denna länk.Vulkan.se

En fängelsedagbok
eller
2 års studier på
Allkriminella fakulteten
I Skänninge
Copyright

NE-AT

A division of Impact trading plus 131 c/c

En fängelsedagbok

 

Vecka 10 År 2000

 

 

Måndag 6/3

Kostnad till och med idag för skattebetalarna

Utredningskostnader = 5,000,000:-

Rättegången kostade minst = 2,000,000:-

Avtjänat 597 dagar * 1,600 Kr = 955,200:-

Övrig kost 597 dagar * 277 kr = 165,369:-

TOTAL KOSTNAD AV SKATTEMEDEL = 8,120,569:-

 

Återstår att avtjäna till

Permis = 18 Dagar

2/3 tid = 133 Dagar = 19 Veckor

Heltid = 498 Dagar

Frukost: Fil, Havregrynsgröt, Mannagrynsgröt, Flingor, Äppelmos, Korv, Ost, Skinka, Marmelad, Bröd + Dryck bestående av Kaffe, The, varm Choklad, Mjölk, Saft och Juice

Lunch: Stekt korv med Potatismos, Sallad, Bröd, Mjölk, Saft + Ostkaka med saftsås

Kväll: Potatisbullar med Bacon, Lingonsylt, Sallad, Bröd, Saft + Banan

 

FM: Städa skolan, ordna fika + Studier

EM: Städa skolan, ordna fika + Studier

 

I dag inträffade något märkligt, jag fick meddelande från Kriminalvårdsnämnden att min begäran om omprövning skulle upp till behandling den femtonde i denna månad. Detta har aldrig skett tidigare, utan besked har kommit först efter påstötningar. Normalt har det tagit två till tre månader innan ärendet har behandlats och nu helt plötsligt behandlar man ärendet inom några veckor. Dessutom lämnar men besked om när man skall behandla ärendet, plötsligt uppför en statlig nämnd sig som om den bestod av vanliga normala civila människor, något konstigt är det.

Såg på Kalla fakta i TV om den person som blivit dömd till livstids fängelse för ett mord som han tydligen inte utfört. Domen föll på grund av att poliserna hotat ett vittne att vittna falskt. Man hade påverkat och manipulerat sina frågeställningar för att få fram den bild som man ville ha. Själv har jag varit utsatt för detta, min sambo har också blivit hotad, genom att polisen som förhör säger följande. Åklagaren är inte nöjd med dina svar så vi får göra om förhöret, eller vi är inte nöjda med dina svar så du får stanna kvar i häkte över natten. Allt går ut på att polisen hotar vittnet att säga vad polisen vill ha fram, sanningen är mycket lite värd i ett polisförhör. Oftast har polisen bestämt sig i förväg för vem som är skurken, skyldig eller oskyldig är totalt likgiltigt för åklagare och polis. Åklagaren i detta fall säger också till reportern att tingsrätt och hovrätt har dömt honom så varför rotar ni i detta nu. Med andra ord så är åklagare och polis totalt okänsliga och likgiltiga för om en person är skyldig eller oskyldig, bara någon blir dömd. I det här fallet så är den dömde av invandrarbakgrund varför han på grund av detta är dömd på grund av sitt utseende och sin bakgrund långt innan han sätter sig i den åtalades bås i rätten.

Mera märkligheter, Huvudvittnet förhörs först 7 månader efter händelsen.

Polisen ställer hela tiden ledande frågor.

Polisen skriver att hon genast fattade misstankar mot den dömde, hon har enligt egen uppgift aldrig sagt detta utan det är polisens egna slutsatser.

Polisen hotar genom att ideligen påpeka att hon skall hålla sig till sanningen, läs Polisens sanning och inte den verkliga sanningen, eller vittnets sanning.

Vittnet säger efter ett troligt hot från polisen, att hon varit med den åtalade och slängt en pistol i vattnet, någon pistol har dock ej återfunnits.

Tingsrätten drar felaktiga slutsatser genom att ange att hon lämnat uppgifterna efter vallning vid sjön. Fel av tingsrätten, hon lämnade uppgifterna efter hot av en polis långt tidigare.

Den dömde har namngett de personer som lånat bilen av honom, detta har dock aldrig utretts av polisen, eller så har man inte använt sina kunskaper i utredningen då dessa troligtvis hade friat den misstänkte.

Den dömde har nu begärt resning i HD, få se om rättvisan segrar eller om HD skyddar sina kolleger i tingsrätt och hovrätt.

Vad blev det av tesen att man är oskyldig tills det bevisats utom rimligt tvivel att man är skyldig ?

De flesta tror att detta är ett olycksfall i arbetet, men jag vet att detta inte är något olycksfall i arbetet. På detta vis fungerar numera vårt rättssystem, tro för all del inte att alla som blir dömda är oskyldiga, lika lite som att alla som går fria skulle vara skyldiga, utan hela vårt rättssystem är ett enda stort lotteri. Från den förste polisen som du blir förhörd av, genom åklagare och slutligen till våra domstolar. Det hade varit precis lika rättvist att genomföra rättegångarna i Bingolotto där den anklagade först fick slå på ett hjul där det avgjordes om han var skyldig eller oskyldig. Därefter om han befanns skyldig ytterligare ett hjul där straffets art och längd avgjordes.

Hur skall vi då komma till rätta med detta missförhållande. Jag anser att medborgarna själva måste ta kontrollen över sin egen polis. Och inte låta polisen leva sitt eget liv som en stat i staten, redan nu har det gått så långt att det är tvivelaktigt om det finns någon möjlighet att rätta till det. Och tro för all del inte att det inte kan drabba dig, detta kan idag drabba precis vem som helst, polis och åklagare slår helt blint utan urskiljning, så nästa gång kan det vara din tur. En lösning är att ge polisen adekvat utbildning och att välja poliserna till polishögskolan från en annan uttagningsbas. Fortfarande är förmodligen det viktigaste intagningskravet att personen skall vara kapabel att gå ut och slå ner folk med batong. Jag tror att det erfordras helt andra krav idag om polisen skall tillåtas att utföra de uppgifter dom är satta att sköta.

Min sambo var på jobbet på förmiddagen, hon hade varit hos sin sons sambo under eftermiddagen och var hemma på kvällen.

 

Tisdag 7/3

Kostnad till och med idag för skattebetalarna

Utredningskostnader = 5,000,000:-

Rättegången kostade minst = 2,000,000:-

Avtjänat 598 dagar * 1,600 Kr = 956,800:-

Övrig kost 598 dagar * 277 kr = 165,646:-

TOTAL KOSTNAD AV SKATTEMEDEL = 8,122,446:-

Återstår att avtjäna till

Permis = 17 Dagar

2/3 tid = 132 Dagar

Heltid = 497 Dagar = 71 Veckor

Frukost: Fil, Havregrynsgröt, Mannagrynsgröt, Flingor, Äppelmos, Korv, Ost, Skinka, Marmelad, Bröd + Dryck bestående av Kaffe, The, varm Choklad, Mjölk, Saft och Juice

Lunch: Hönssoppa, Sallad, Bröd, Mjölk, Saft + Semla och Kaffe

Kväll: Pytt i Panna med Rödbetor, Sallad, Bröd, Saft + Apelsin

 

FM: Städa skolan, ordna fika + Studier

EM: Städa skolan, ordna fika + Studier

 

Läste i tidningen att en åklagare och en domare som avlyssnat barns telefonsamtal under en utredning skulle åtalas. Ett positivt inslag att en överåklagare, visserligen efter order från riksåklagaren, tar upp ett ärende där hans kolleger kan komma att ställas till ansvar. Om det nu inte är efter påtryckningar från pressen, som ärendet tas upp. I så fall kommer ärendet att ligga till sig för att sedan rinna ut i sanden utan åtgärd, men vi får se. Hovrätten vet inte när man kan ta upp fallet, man skyller på hård arbetsbelastning.

Min sambo var hemma, hon höll på med ett nytt bildbehandlingsprogram i datorn

 

Onsdag 8/3

Kostnad till och med idag för skattebetalarna

Utredningskostnader = 5,000,000:-

Rättegången kostade minst = 2,000,000:-

Avtjänat 599 dagar * 1,600 Kr = 958,400:-

Övrig kost 599 dagar * 277 kr = 165,923:-

TOTAL KOSTNAD AV SKATTEMEDEL = 8,124,323:-

Återstår att avtjäna till

Permis = 16 Dagar

2/3 tid = 131 Dagar

Heltid = 496 Dagar

Frukost: Fil, Havregrynsgröt, Mannagrynsgröt, Flingor, Äppelmos, Korv, Ost, Skinka, Marmelad, Bröd + Dryck bestående av Kaffe, The, varm Choklad, Mjölk, Saft och Juice

Lunch: Stekt Torsk med Potatis eller Ris, Sallad, Bröd, Mjölk, Saft + Fruktkräm

Kväll: Fläskpannkaka med Sylt, Sallad, Bröd, Saft + Apelsin

 

FM: Städa skolan, ordna fika + Studier

EM: Städa skolan, ordna fika + Studier

 

Såg på nyheterna att man till slut kommit fram till att det var poliserna som genom övervåld tagit livet av Osmo Wallo. Ett förhållande som alla i det här landet känt till i många år men som polisen och övriga så kallade rättsvårdande myndigheterna blundat för. I det här fallet har man konsekvent sopat alla fakta under mattan. Att grova övergrepp sker inom poliskåren är i och för sig inte märkligt. Det märkliga i den här historien är att samtliga instanser, rättsläkare, övriga poliser, åklagare, domstolar, ja alla de myndigheter som är tillsatta för att se till att lagarna efterföljs så konsekvent ljuger och vilseleder allmänheten. Detta gör myndigheterna dessutom utan att någon kan eller vill ställa dom till svars för sina lögner och olagligheter och rent kriminella handlingar. Ett ganska skrämmande fenomen i Sverige som kallar sig en rättsstat, men någon rättsstat är Sverige definitivt inte då det gäller att ställa våra tjänstemän till svars för olagligheter, övergrepp, och grov kriminalitet. Lagarna är tydligen inte till för de som är satta att övervaka dem, lagarna gäller endast för den breda allmänheten.

Frikyrkan i matsalen på kvällen med en sångare från Motala, mycket duktig sångare, som sjöng gospel, psalmer, och visor.

Min sambo var hemma på kvällen hon hade varit på jobbet hela dagen.

 

Torsdag 9/3

Kostnad till och med idag för skattebetalarna

Utredningskostnader = 5,000,000:-

Rättegången kostade minst = 2,000,000:-

Avtjänat 600 dagar * 1,600 Kr = 960,000:

Övrig kost 600 dagar * 277 kr = 166,200:-

TOTAL KOSTNAD AV SKATTEMEDEL = 8,126,200:-

 

Återstår att avtjäna till

Permis = 15 Dagar

2/3 tid = 130 Dagar

Heltid = 495 Dagar

Frukost: Fil, Havregrynsgröt, Mannagrynsgröt, Flingor, Äppelmos, Korv, Ost, Skinka, Marmelad, Bröd + Dryck bestående av Kaffe, The, varm Choklad, Mjölk, Saft och Juice

Lunch: Köttfärssås med Spagetti alt Potatis, Sallad, Bröd, Saft, Mjölk + Fruktkräm

Kväll: Sparrissoppa, Sallad, Bröd, Mjölk, Saft + Äpple

 

FM: Städa skolan, ordna fika + Studier

EM: Städa skolan, ordna fika + Studier

 

Det har länge pratats om att det skulle komma nya direktiv angående permissionsreglerna på våra fängelser. Vakterna här har de sista veckorna påstått att man fått en ny fyrtiosidig utredning som skulle innehålla nya skärpta regler för permissioner. Döm om min förvåning när vi från kriminalvårdsverket får reda på att några nya regler inte finns, inte heller någonting nytt om tillämpningen av reglerna. Det som personalen här pratar om är den utredning om hur permissionsreglerna hitintills tillämpats, och den utredning som man den senaste tiden refererat till i press radio och tv. Vad orsaken är vet jag inte, men skrämmande är det, antingen så vet personalen här inte vad dom läser, eller så tror dom att vi som sitter här är så dumma att vi inte förstår någonting. Men på ett sådant här ställe finns det alltid en del av de intagna som både kan läsa och förstå vad dom läser. Dessutom har en del av oss jobbat med myndigheter i hela vårt liv och kan vägarna för att få fram korrekta uppgifter. Då kan man fråga sig hur personalen egentligen tänker, någon av dem måste inse att deras lögner kommer att avslöjas förr eller senare. Men uppenbarligen bryr man sig inte, ej heller förstår man att deras trovärdighet totalt undermineras varje gång som man medvetet eller omedvetet sprider lögner. Men jag har tidigare sagt att c:a 80% av allt man hör på ett sånt här ställe är lögn, oavsett om man hör det från intagna eller personal, och jag tror inte att siffran är i överkant, snarare i underkant.

Min sambo var hemma hon hade varit hos tandläkaren idag. Hon hade inte många hål det skulle kosta cirka tolvhundra kronor, hon skall börja behandlingen i nästa vecka. Eugen hade varit hos Skattemyndigheterna igen, dom ger sig inte. Deras förslag vara att han skulle ta på sig en skatteskuld på en million eftersom det inte spelade någon roll tyckte dom, du har ju inget vi kan ta så det spelar väl ingen roll för dig, säger skatterevisorn. Detta bara för att dom skall få rätt även om dom har fel, helt otroligt agerande.

 

Fredag 10/3

Kostnad till och med idag för skattebetalarna

Utredningskostnader = 5,000,000:-

Rättegången kostade minst = 2,000,000:-

Avtjänat 601 dagar * 1,600 Kr = 961,600:-

Övrig kost 601 dagar * 277 kr = 166,477:-

TOTAL KOSTNAD AV SKATTEMEDEL = 8,128,077:-

Återstår att avtjäna till

Permis = 14 Dagar

2/3 tid = 129 Dagar

Heltid = 494 Dagar

Frukost: Fil, Havregrynsgröt, Mannagrynsgröt, Flingor, Äppelmos, Korv, Ost, Skinka, Marmelad, Bröd + Dryck bestående av Kaffe, The, varm Choklad, Mjölk, Saft och Juice

Lunch: Köttgryta med Ris alt Potatis, Sallad, Bröd, Mjölk, Saft + Fruktkräm

Kväll: Mandelfisk med Potatis alt Ris, Sallad, Bröd, Saft + Blodapelsin,

 

FM: Städa skolan, ordna fika + Studier

EM: Städa skolan, ordna fika + Studier

 

De båda polischefer som åtalats för arbetsmiljöbrott vid Linköpings Tingsrätt friades givetvis, ingen hade förmodligen räknat med något annat, eftersom det är omöjligt att fälla poliser för olagligheter och kriminalitet i Sverige idag. Ganska förståeligt eftersom polisen förser domstolarna med jobb så varför döma sina egna kompisar och dom som ser till att man själv har jobb. Det är helt osannolikt att någon polis i Sverige, och än mindre en polischef skulle dömas av en svensk domstol. Hela processen är ett spel för galleriet och har ingenting med rättvisa att göra, men man måste fråga sig var den så kallade rättsstaten finns. Om jag gjort samma brott som de båda polischeferna så hade detta troligtvis renderat i minst ett års fängelse. Det officiella yrket är viktigt i Sverige om du är kriminell och skall klara dig ifrån rannsakan och dom. Ett gott råd, bli polis eller något angränsande yrke inom Staten så blir du rättsimmun och kan göra vad du vill utan att behöva ansvara för dina gärningar.

I kväll var det muckarfest i vår korridor. En av pundarna, som var här för nionde gången muckade efter att ha vilat upp sig en månad. Men han är troligtvis tillbaka igen innan jag muckar, han skulle till tingsrätten för ett nytt åtal om en vecka, så han är förmodligen tillbaka för tionde gången innan jag muckar.

Min sambo var hos sin syster.

 

Lön denna vecka = 360:- Lön detta år 3,212=:-

Lön föregående år = 14,636:- Total lön =17,848:-

 

Lördag 11/3

Kostnad till och med idag för skattebetalarna

Utredningskostnader = 5,000,000:-

Rättegången kostade minst = 2,000,000:-

Avtjänat 602 dagar * 1,600 Kr = 963,200:-

Övrig kost 602 dagar * 277 kr = 166,754:-

TOTAL KOSTNAD AV SKATTEMEDEL = 8,129,954:-

Återstår att avtjäna till

Permis = 13 Dagar

2/3 tid = 128 Dagar

Heltid = 493 Dagar

Frukost: Fil, Havregrynsgröt, Mannagrynsgröt, Flingor, Äppelmos, Korv, Ost, Skinka, Marmelad, Bröd + Dryck bestående av Kaffe, The, varm Choklad, Mjölk, Saft och Juice + Prinskorv, Stekt Ägg, Stekt Potatis

Kväll: Färsbiff med stekt Lök och Potatis, Sallad, Bröd, Mjölk, Saft + Glass med frukt

19,30: Grilla korv

 

FM: Ledig

EM: Ledig

 

I fallet där två väktare i Stockholm kastat ner en person i en trappa i tunnelbanan i Stockholm, och den nedkastade personen delvis blivit förlamad. Nu har åklagaren lagt ner förundersökningen, brott kan ej styrkas, vilka signaler ger detta till adrenalinstinna väktare, som redan i dag begår det ena övergreppet efter det andra. Jo det är fritt fram att halvt slå ihjäl folk bara du har polis eller väktaruniform, och helst skall den drabbade ha invandrarbakgrund. Var finns rättsstaten.

Min sambo var hos sin syster.

 

Söndag 12/3

Kostnad till och med idag för skattebetalarna

Utredningskostnader = 5,000,000:-

Rättegången kostade minst = 2,000,000:-

Avtjänat 603 dagar * 1,600 Kr = 964,800:-

Övrig kost 603 dagar * 277 kr = 167,031:-

TOTAL KOSTNAD AV SKATTEMEDEL = 8,131,831:-

 

Återstår att avtjäna till

Permis = 12 Dagar

2/3 tid = 127 Dagar

Heltid = 492 Dagar

Frukost: Fil, Havregrynsgröt, Mannagrynsgröt, Flingor, Äppelmos, Korv, Ost, Skinka, Marmelad, Bröd + Dryck bestående av Kaffe, The, varm Choklad, Mjölk, Saft och Juice + Omelett, Stekt Ägg, Stekt Potatis

Kväll: Fläskstek med Potatis och Brunsås, Sallad, Bröd, Mjölk, Saft + Chokladkräm med Vispgrädde.

 

FM: Ledig

EM: Ledig

 

Historien går vidare i affären Medanalys, nu har läkaren som socialstyrelsen drog in legitimationen för fått tillbaka den igen. Givetvis står det en representant från socialstyrelsen i Tv och beklagar detta. Trots att det bevisats att medicinalstyrelsen i affären Medanalys förfalskat bevis, och att den inom socialstyrelsen som utförde raiden mot medanalys var engagerad i ett konkurrerande företag. Socialstyrelsen har konsekvent ljugit i affären, socialstyrelsen har undanhållit fakta, trots detta så tycker socialstyrelsen att dom har rätt. Ja inte blir jag förvånad, detta tycks idag vara normalt agerande från svenska myndigheters sida. Det har utvecklats en kultur inom den svenska byråkratin som är livsfarlig för demokratin. Våra tjänstemän inom förvaltningarna anser sig stå över lagen och därmed anser dom sig ha rätt att ljuga, förfalska, undanhålla fakta med mera. Dessutom är dessa personer rättsimmuna, du kan aldrig åtala en enskild statstjänsteman för dessa övergrepp, utan i så fall måsta man åtala hela myndigheten. Och var och en förstår det orimliga i att åtala en myndighet, för där finns det helt obegränsade resurser, både i pengar och personal. Och vilken enskild medborgare kan och vill ställa upp med millioner och åter millioner för att få rätt, medan myndigheten kan använda obegränsade summor av våra skattepengar för att få rätt.

Ringde Eugen under förmiddagen, vi pratade om Skattemyndighetens revision. Nu har dom föreslagit att han skall godta deras felaktigheter mot att dom kommer att avskriva skulden eftersom "det inte finns något att ta" enligt skatterevisorn. Helt otroligt, dom måste få rätt, dom kan aldrig erkänna att deras stora pådrag var ett stort misstag. Jag får hit hela revisionen under veckan för kommentarer

Min sambo var hemma på kvällen hon testade ett nytt musikprogram till datorn.

 

 

 

All kopiering, eftertryck, publicering eller citat av denna bok förbjuds, för närmare info eller för att ansöka om rätt att trycka, kopiera, publicera eller citera, kontakta oss på E-post. All överträdelse kommer att beivras och kan resultera i böter eller fängelse.

För tillstånd skicka E-post.

 

Boken köper du på Vulkan.se. Klicka på Vulkanloggan för att komma till Vulkan.se

Söker du andra böcker, Klicka här
Other books click here

Please visit some of the links below
Try out our toolbar!
Search the Web:

Din IP Adress.

AdlandPro Worlds Classifieds
Get Linked from 15,000+ sites with one click.


Free Web Page Hit Counter


Buy Viagra