Fängelsedagbok vecka 12 1999 Alf Ljung

NEATCAP Web & NE-AT & ImpactPlus 131 CC & GKJ Handel AB & MJ:s & Karlssons Jarn & Hem o Trädgård & Alf Ljung
En Fängelsedagbok vecka 12 1999
SURFERS Open this page in new Window SURFERS
Advertise on this website and you get about 100 000 pagewiew every month

If you like this page give the button a click please

|Front|
*|Shop|
|Business|
*--Affiliate center
*--Poker
*--Advertise

|Online books|
*--Fängelsedagbok
*--Bondepraktikan
*--Matrecept.
*--Tips o Kuriosa.
*--Book division
|Picture|
*--Anim picture|
|Music|
*--Midi files
*--Wav Files
*--Music division
|Computer|
*--Free Font

Get cash from your website. Sign up as affiliate.

Fängelsedagbok vecka 12 1999
Boken köper du på Vulkan.se. Klicka på Vulkanloggan för att komma till Vulkan.se
Copyright
All kopiering, eftertryck, publicering eller citat av dessa artiklar förbjuds, för närmare information eller för att ansöka om rätt att trycka, kopiera, publicera eller citera, kontakta oss på E-post. All överträdelse kommer att beivras och kan resultera i böter eller fängelse.

Fängelsedagbok
eller
2 års studier på
Allkriminella fakulteten
I Skänninge
Copyright

NE-AT

A division of Impact trading plus 131 c/c

 

År 1999

Vecka 12

Måndag 22/3

 

Kostnad till och med idag för skattebetalarna

Utredningskostnader = 5,000,000:-

Rättegången kostade minst = 2,000,000:-

Avtjänat 247 dagar * 1,600 Kr = 395,200:-

Övrig kost 247 dagar * 277 kr = 68,419:-

TOTAL KOSTNAD AV SKATTEMEDEL = 7,463,619:-

 

Återstår att avtjäna till

Permis = 32 Dagar

Halvtid = 299 Dagar

2/3 tid = 483 Dagar = 69 Veckor

Heltid = 848 Dagar

 

Frukost: Fil, Havregrynsgröt, Mannagrynsgröt, Flingor, Äppelmos, Korv, Ost, Skinka, Marmelad, Bröd + Dryck bestående av Kaffe, The, Varm choklad, Mjölk, Saft och Juice

Lunch: Falukorv o Makaroner alt Potatis, Sallad, Bröd, Saft, Mjölk.

Kväll: Fläskpannkaka, Sallad, Bröd, Saft, Mjölk + Apelsin

 

FM: Arbete

EM: Arbete

 

Läste ut en bok om Islam som var mycket intressant. Islam och Kristendomen är i många stycken ganska lika, gamla testamentet är samma böcker i båda religionerna. Jesus finns med i Koranen, men då som en av profeterna och inte Guds son som Kristendomen anser. Islam är i sin ursprungliga skrift enligt min mening den fredligaste av dessa båda religioner. I koranens originalform är allt våld förbjudet, våld mot andra människor, men även onödigt våld mot djur eller växter. Vilket betyder att man inte får döda djur om man inte skall äta dom, eller ta växter om man inte skall använda dem till mat, byggnadsmaterial eller något annat ändamål. Att Islam, såväl som kristendomen har använts av makthavare i den politiska maktutövningen kan man knappast beskylla religionen för, utan de som skall ställas till ansvar för detta är de religiösa och politiska företrädarna.

Murre, "den glade Turken", har en mycket sund inställning till droger, han är totalmotståndare till all droganvändning. Idag plockade han ner en Pundare totalt i en diskussion i verkstadens fikarum. Murre är ingen som hör hemma på en anstalt, det är en mycket sund 20-åring. Hans brott är att då han och hans kompisar blev överfallna av ett gäng skinhead så råkade han slå ner en av dessa. För detta brott fick han 4 månaders fängelse, han var invandraren och den lille nazisten han slog ner var svensk. Då blir utgången alltid till invandrarens nackdel, nassarna verkar inte kunna dömas av svenska domstolar, eller är det kanske så att polis, domstolar och hela rättsapparaten har sina åsiktssympatier hos dessa misslyckade smånassar.

Min Sambo hemma.

 

Tisdag 23/3

Kostnad till och med idag för skattebetalarna

Utredningskostnader = 5,000,000:-

Rättegången kostade minst = 2,000,000:-

Avtjänat 248 dagar * 1,600 Kr = 396,800:-

Övrig kost 248 dagar * 277 kr = 68,696:-

TOTAL KOSTNAD AV SKATTEMEDEL = 7,465,496:-

 

Återstår att avtjäna till

Permis = 32 Dagar

Halvtid = 298 Dagar

2/3 tid = 482 Dagar

Heltid = 847 Dagar = 121 Dagar

 

Frukost: Fil, Havregrynsgröt, Mannagrynsgröt, Flingor, Äppelmos, Korv, Ost, Skinka, Marmelad, Bröd + Dryck bestående av Kaffe, The, Varm choklad, Mjölk, Saft och Juice

Lunch: Hönssoppa, Sallad, Bröd, Saft, Mjölk + Våfflor och grädde.

Kväll: Ravioli, Sallad, Bröd, Saft + Äpple

 

FM: Arbete

EM: Arbete

 

Murre berättade idag att han fick samla burkar för att köpa sig ett eget tennisrack. Då han och hans mamma var ute för att handla, han hade trakasserat och gjort sig löjlig över en uteliggare som samlade tomburkar i soptunnorna, detta fick till följd, att då han bad sin mamma om att få ett nytt tennisrack så svarade hon, att det kan du få men då skall du bege dig ut på gatorna och samla in burkar som motsvarar värdet av ett tennisrack, då han svarade att han tyckte det var förnedrande att samla burkar hade hans mamma svarat, tror du inte det var förnedrande för den mannen du trakasserade om burksamlande, han var dessutom en vuxen människa så det är mindre förnedrande för dig eftersom du är ett barn. Händelsen hade etsat sig fast i hans minne, och fått till följd att han aldrig mer i sitt liv förnedrat, trakasserat eller mobbat någon på grund av vad den personen var eller vad någon person gjorde.

Madelaine Ramel var på TV angående hennes problem i Sjöbo efter hennes rakryggade åsikter i flyktingdebatten som föregick folkomröstningen om invandrare till Sjöbo. Jag beundrar hennes åsikter och hennes mod. Värmland tycker att hon är "dret", dret är Värmländska och betyder dåligt. Han har åsikten att hon bara försökt att göra sig "folklig" eftersom hon är Friherrinna, jag vet att så är inte fallet, utan Madeleine Ramel är en mycket modig och rakryggad person, jag har bott i hennes hemtrakter, och träffat henne ett flertal gånger, och hon är en underbar människa, och en av de få dom vågar stå för sina åsikter.

Linux fick rätt angående delgivning i en civilprocess. Vakterna är mycket dåligt informerade, dom vet inte skillnaden på civilprocess och brottmålsprocess. Dom trodde att bara man fick en kallelse till en tingsrättsförhandling, så måste man inställa sig. Detta gäller inte civilprocesser, man kan låta bli att komma men då blir det givetvis tredskodom. Vilket betyder att man förlorar, men det var vad Seppo ville. Det gällde en vårdnadstvist och han ville inte strö mer salt i såren och vara delaktig i att använda barnen som slagträ i hans och hans före detta frus tvist. Vakten bad om ursäkt för sitt felaktiga agerande.

Skickat brev till Landskrona. Skrivit brev för Jonas, det gällde att förhala en skuld tills han kommer härifrån.

Skrivit brev för den Turkiske matgrossisten till HSB, HSB försöker lura honom på 70.000 kronor. Vakten påstod att han måste skriva på delgivningen från KRF, detta skulle vara olämpligt eftersom han måste tjäna tid, alla försöker ta chansen och agerar när folk sitter här och inte har någon möjlighet att driva sitt eget försvar. Linux frågar om mycket, och är mycket tacksam för de råd som han fått av mig, och som visat sig fungera för honom, inget konstigt tycker jag, de råd han fått är råd som vem som helst som lever ett normalt socialt liv kan ge.

Min sambo hemma på kvällen.

 

Onsdag 24/3

Kostnad till och med idag för skattebetalarna

Utredningskostnader = 5,000,000:-

Rättegången kostade minst = 2,000,000:-

Avtjänat 249 dagar * 1,600 Kr = 398,400:-

Övrig kost 249 dagar * 277 kr = 68,973:-

TOTAL KOSTNAD AV SKATTEMEDEL = 7,467,373:-

 

Återstår att avtjäna till

Permis = 31 Dagar

Halvtid = 297 Dagar

2/3 tid = 481 Dagar

Heltid = 846 Dagar

 

Frukost: Fil, Havregrynsgröt, Mannagrynsgröt, Flingor, Äppelmos, korv, ost, skinka, Marmelad, Bröd + Dryck bestående av Kaffe, The, Varm choklad, Mjölk, Saft och Juice

Lunch: Fisk med Potatis eller Ris, Sallad, Bröd, Saft, Mjölk + Fruktkräm

Kväll: Köttbullar med Potatis eller Ris, Sallad, Bröd, Saft + Päron

 

FM: Arbete

EM: Arbete

 

Skulle ringa ett 020 nummer i dag från verkstaden, ett samtal som mottagaren betalar, det visade sig att kriminalvården spärrat dessa nummer för utgående samtal. Förklaringen var att dessa nummer spärrats eftersom 070 är dyrt att ringa? någon måste ha blivit knäpp på kriminalvårdstyrelsen då man tog detta beslut, och blandat ihop 020 och 070.

En av pundarna sa att han var av utländskt ursprung eftersom han var mongolid, och samtidigt så säger han att ingen tar skada av droger, ja kanske har han varit så skadad i hela sitt liv att han inte kan skilja på en sjukdom och en nationalitet, men jag betvivlar detta, att döma av de pundare jag träffat på här så kommer skadorna efter det att dom börjat använda droger, och inte innan.

Ringde Eugen, skall ringa honom på lördag.

Min personliga konkurs är avslutad idag genom avskrivning, snabbt jobbat av förvaltaren, men fogden har säkert sorg, han hoppades att jag skulle bli skyldig staten en million, detta var de skulder som Fogden och skattemyndigheten i Kalmar hittat på under mina år i Afrika, men efter en timmes konkursförhandling fick fogden krypa till korset och erkänna att hans krav bara var påhittade, och den verkliga skulden var cirka sjuttontusen kronor.

Fått brev från Sambo, ringt henne, hon var hemma på kvällen.

 

Torsdag 25/3

Kostnad till och med idag för skattebetalarna

Utredningskostnader = 5,000,000:-

Rättegången kostade minst = 2,000,000:-

Avtjänat 250 dagar * 1,600 Kr = 400,000:-

Övrig kost 250 dagar * 277 kr = 69,250:-

TOTAL KOSTNAD AV SKATTEMEDEL = 7,469,250:-

 

Återstår att avtjäna till

Permis = 30 Dagar

Halvtid = 296 Dagar

2/3 tid = 480 Dagar

Heltid = 845 Dagar

Frukost: Fil, Havregrynsgröt, Mannagrynsgröt, Flingor, Äppelmos, Korv, Ost, Skinka, Marmelad, Bröd + Dryck bestående av Kaffe, The, Varm choklad, Mjölk, Saft och Juice

Lunch: Skomakarlåda, Sallad, Bröd, Saft, Mjölk

Kväll: Sparrisssoppa, Bröd, Saft + Äpple

 

FM: Arbete

EM: Arbete

 

Kycklingrånaren anmälde en medfånge, Bergkvara, för hot. Något hot fanns inte utan den verkliga orsaken var att Kycklingrånaren lånat pengar av Bergkvara, och på så vis ville bli av med sin skuld. Bergkvara fick knall, otroligt klantigt skött av vakterna, det hade varit bättre att skicka iväg kycklingrånaren eftersom han lånat pengar av de flesta på anstalten och kommer att bli ett allvarligt problem inom de närmsta dagarna.

Frikyrkan med kör på kvällen, en av besökspersonerna som var med visade sig vara en kurator som tidigare jobbat på den här anstalten, fick ett intressant samtal med henne. Vakterna hämtade 2 stycken CD-skivor hos Falah, dessa hade Falah fått av Kycklingrånaren som betalning för en skuld, Kycklingrånaren hade lånat pengar av honom. Olagligt av vakterna att beslagta någons tillhörigheter, i så fall skall dessa tillhörigheter placeras i den intagnes skåp och lämnas ut vid permission eller muck. Kycklingrånaren blev placerad i häktet, han muckar i morgon, han har lurat många och kommer att få problem när han kommer hem, det anses mycket grovt att lura någon medfånge. det liknar upprorsstämning mot honom så det var nog säkrast att han hålls åtskild från övriga under natten, annars är det ingen som vet vad som kunnat hända.

Arbetsvakterna provade att göra en ny pärm som man kunde få order på, dom provade i endast 10 minuter och gav sedan upp. Antagligen var det inte något som passade dem, efter tio minuters försök kan man inte veta om det är möjligt eller inte.

Värmland åkte till sjukhuset i Örebro, på grund av dåligt hjärta.

Jag, den Turkiske matgrossisten och den kurdiske pizzabagaren från Karlstad diskuterade allting, utom brott, som vanligt på kvällen.

Min Sambo hemma på kvällen.

 

Fredag 26/3

Kostnad till och med idag för skattebetalarna

Utredningskostnader = 5,000,000:-

Rättegången kostade minst = 2,000,000:-

Avtjänat 251 dagar * 1,600 Kr = 401,600:-

Övrig kost 251 dagar * 277 kr = 69,527:-

TOTAL KOSTNAD AV SKATTEMEDEL = 7,471,127:-

 

Återstår att avtjäna till

Permis = 29 Dagar

Halvtid = 295 Dagar

2/3 tid = 479 Dagar

Heltid = 844 Dagar

Frukost: Fil, Havregrynsgröt, Mannagrynsgröt, Flingor, Äppelmos, korv, ost, skinka, Marmelad, bröd + Dryck bestående av Kaffe, The, Varm choklad, Mjölk, Saft och Juice

Lunch: Lasagne, Sallad, Bröd, Saft, Mjölk + Fruktkräm

Kväll: Fisk med Potatis eller Ris, Bröd, Saft + Apelsin.

 

FM: Arbete

EM: Arbete

 

Biltelefoner får inte tas in på anstalten, man får ha den i vakten och vid behov ringa därifrån, varför får man inte ha den på rummet, telefonautomaterna är mycket dyra, vem får vinsten från telefonautomaterna? anstalten, personalen eller fastighetsägaren, uppenbarligen ingen som vet.

Bosse i hörnrummet muckar i morgon, Tårta och kaffe.

Körkort är förbjudet att ta in på anstalten , pass är däremot tillåtet, hur är det med konsekvensen.

Mycket diskussioner på anstalten just nu angående bombningarna i före detta Jugoslavien, här finns det både Serber och Kosovoalbaner varför stämningen ibland kan vara lite spänd.

Värmland kom tillbaka från sjukhuset idag.

Fick besked att en åklagare från Malmö kommer hit den 13/4, jag skall höras upplysningsvis om något, tydligen någon som använt mitt namn då jag bott i Afrika..

Min Sambo har fått brev från Syd-Afrika, ett positivt brev, allt är väl med våra kontakter i Durban, och lägenheten har vi kvar då vi kommer tillbaka dit.

 

Lön denna vecka 317:- totalt intjänat = 2,065:-

 

Lördag 27/3

Kostnad till och med idag för skattebetalarna

Utredningskostnader = 5,000,000:-

Rättegången kostade minst = 2,000,000:-

Avtjänat 252 dagar * 1,600 Kr = 403,200:-

Övrig kost 252 dagar * 277 kr = 69,804:-

TOTAL KOSTNAD AV SKATTEMEDEL = 7,473,004:-

 

Återstår att avtjäna till

Permis = 28 Dagar = 4 Veckor

Halvtid = 294 Dagar = 42 Veckor

2/3 tid = 478 Dagar

Heltid = 843 Dagar

 

Frukost: Fil, Havregrynsgröt, Mannagrynsgröt, Flingor, Äppelmos, Korv, Ost, Skinka, Marmelad, Bröd + Dryck bestående av Kaffe, The, Varm choklad, Mjölk, Saft och Juice + Ägg o Bacon

Kväll: Kalops med Potatis eller Ris, Sallad, Bröd, Saft, Mjölk + Nyponsoppa.

19,00: Kaffe och Kanelbulle

 

FM: Ledig

EM: Ledig

 

Diskuterade drogberoende kontra alkoholberoende, kom inte fram till någon annan slutsats än att båda typerna av beroende är förödande för den som fastnat i det, givetvis tycker en alkoholist att knarkare är på botten, precis som Pundarna tycker att alkisarna är på botten.

Bytte till ett av hörnrummen, dessa rum är något större än de vanliga rummen och har lite mer av rumskaraktär än de vanliga cellerna.

Första vårdagen, 12 grader varmt, solsken på dagen, regn på kvällen.

Ringde Eugen angående hans bokföring och deklarationer.

Min Sambo var på avslutningsfest på sin datakurs i kväll.

 

Söndag 28/3

Kostnad till och med idag för skattebetalarna

Utredningskostnader = 5,000,000:-

Rättegången kostade minst = 2,000,000:-

Avtjänat 253 dagar * 1,600 Kr = 404,800:-

Övrig kost 253 dagar * 277 kr = 70,081:-

TOTAL KOSTNAD AV SKATTEMEDEL = 7,474,881:-

 

Återstår att avtjäna till

Permis = 27 Dagar

Halvtid = 293 Dagar

2/3 tid = 477 Dagar

Heltid = 842 Dagar

Frukost: Fil, Havregrynsgröt, Mannagrynsgröt, Flingor, Äppelmos, korv, ost, skinka, Marmelad, Bröd + Dryck bestående av Kaffe, The, Varm choklad, Mjölk, Saft och Juice + Broccoligratin

Kväll: Kåldolmar med Potatis eller Ris, Bröd, Saft, Mjölk.

 

FM: Ledig

EM: Ledig

 

Pratar just nu ganska mycket med FN Officeren, som tjänstgjort 3 år i Kongo som sergeant i ett stridande förband. Säpo har beslagtagit alla hans foto och övriga minnessaker från kriget, tydligen får de hemskheter som dessa soldater upplevde inte komma ut till allmänheten. Han och några av hans kolleger från kriget köpte en bestyckad krigsbåt av Svenska Marinen, denna skulle levereras till Kongo, men båten blev prejad utanför Englands kust av Engelska Marinen. Allt blev nedtystat av regeringen och Säpo.

Pratade med Musikern, en extraarbetande vakt, om okunskapen hos många i personalen på den här anstalten. Det verkar som om de flesta anställda här har gett upp för länge sen, och i många fall är dom helt ointresserade av sitt arbete och att hålla sig ajour med de nya lagar och regler som kommer allt som oftast. Vitlök får ej serveras i matsalen, vitlök är förbjudet att ta in, men enligt vissa i personalen tillåtet att äta, hur nu detta skulle var möjligt, det blir moment 22 igen.

Min Sambo hos sin syster, hon hade vissa problem med Webläsaren Windows explorer i datorn i kväll.

 

 

 

 

 

 

All kopiering, eftertryck, publicering eller citat av denna bok förbjuds, för närmare info eller för att ansöka om rätt att trycka, kopiera, publicera eller citera, kontakta oss på E-post. All överträdelse kommer att beivras och kan resultera i böter eller fängelse.

För tillstånd skicka E-post.

 

 
Boken köper du på Vulkan.se. Klicka på Vulkanloggan för att komma till Vulkan.se

Please visit some of the links below
Try out our toolbar!
Search the Web:


Din IP Adress.

AdlandPro Worlds Classifieds
Get Linked from 15,000+ sites with one click.


Free Web Page Hit Counter


Buy Viagra

Alf Einar Ljung