NEATCAP Web & NE-AT & ImpactPlus 131 CC & GKJ Handel AB & MJ:s & Karlssons Jarn & Hem o Trädgård & Alf Ljung
En fängelsedagbok vecka 01 2000
SURFERS Open this page in new Window SURFERS
Advertise on this website and you get about 100 000 pagewiew every month

If you like this page give FLATTR a click please

|Front|
*|Shop|
|Business|
*--Affiliate center
*--Poker
*--Advertise

|Online books|
*--Fängelsedagbok
*--Bondepraktikan
*--Matrecept.
*--Tips o Kuriosa.
*--Book division
|Picture|
*--Anim picture|
|Music|
*--Midi files
*--Wav Files
*--Music division
|Computer|
*--Free Font

Get cash from your website. Sign up as affiliate.

En Fängelsedagbok vecka 01 2000
Boken köper du på Vulkan.se. Klicka på Vulkanloggan för att komma till Vulkan.se

Söker du andra böcker, Klicka här
Other books click here

Copyright NE-AT
All kopiering, eftertryck, publicering eller citat av dessa artiklar förbjuds, för närmare information eller för att ansöka om rätt att trycka, kopiera, publicera eller citera, kontakta oss på E-post. All överträdelse kommer att beivras och kan resultera i böter eller fängelse.

Denna bok kan köpas som pocket, eller som PDF Fil
Du beställer enklast genom att klicka på denna länk.Vulkan.se

En fängelsedagbok
eller
2 års studier på
Allkriminella fakulteten
I Skänninge
Copyright

NE-AT

A division of Impact trading plus 131 c/c

En fängelsedagbok

 

Vecka 01 År 2000

 

Måndag 3/1

 

Kostnad till och med idag för skattebetalarna

Utredningskostnader = 5,000,000:-

Rättegången kostade minst = 2,000,000:-

Avtjänat 534 dag * 1,600 kr = 854,400:-

Övrig kost 534 dagar * 277 kr = 147,918:-

TOTAL KOSTNAD AV SKATTEMEDEL = 8,002,318:-

 

Återstår att avtjäna till

Permis = 25 Dagar

Halvtid = 12 Dagar

2/3 tid = 196 Dagar = 28 Veckor

Heltid = 561 Dagar

 

Frukost: Fil, Havregrynsgröt, Mannagrynsgröt, Flingor, Äppelmos, Korv, Ost, Skinka, Marmelad, Bröd + Dryck bestående av Kaffe, The, varm Choklad, Mjölk, Saft och Juice

Lunch: Isterband och Potatisstuvning, Sallad, Bröd, Saft, Mjölk + Chokladkräm

Kväll: Fiskbullar med stuvad Potatis, Sallad, Bröd, Saft, Mjölk + Apelsin

 

FM: Städa, ordna fika på skolan + studier

EM: Städa, ordna fika på skolan + studier

 

Åter i grottekvarnen.

Under helgen har en hel del inträffat, från vår korridor har ytterligare en rymt. Den halte hade varit på permission, åkte nyårsafton och skulle enligt sin ansökan om permission åka till Halmstad och var borta tre dagar och återkomma till anstalten på måndag. Men han begav sig till sina svärföräldrar i Linköping, och där blev det fest, och efter bara åtta timmar kom han tillbaka i polisbil. Följande hade hänt, han hade inte angivit i sin permisansökan att han skulle till Linköping, i permissionsansökan måste man ange var man skall befinna sig, och han hade bara skrivit att han skulle befinna sig i Halmstad. Då har polisen rätt att köra honom tillbaka till anstalten eftersom det räknas som permissionsmissbruk att befinna sig på annan ort än den uppgivna. Det är inget problem att få godkänt vilken ort som helst, och även mer än en ort under varje permission, under förutsättning att det inte finns något brottsoffer på den uppgivna orten. Så den missen av den halte förstår jag inte. Dessutom hade givetvis stora mängder alkohol förtärts, varför det uppstod slagsmål mellan Den halte och hans svärfar, polis tillkallades varför återtransporten till anstalten inte var märklig, utan fullt normal. När han anlänt hit, så var han här och åt, därefter kröp han under staketet och försvann, så nu när han kommer tillbaka, kommer han att placeras på en sluten anstalt. Han kommer givetvis att få permissionsförbud för den tid han har kvar, han kommer att få påbackning med troligtvis tio dagar + permissionstiden som var tre dagar. I bland frågar man sig om folk här överhuvudtaget tänker, ett agerande som Den haltes ställer bara till problem för honom själva.

Ytterligare en incident i helgen, dagen före nyårsafton råkade två andra, Afrikaanen och Micke i slagsmål. Dessa två har aldrig riktigt kommit överens, och det hela kulminerade efter en visitation då vakterna hittat en laddare till en biltelefon i Mickes rum. Då Micke blev förhörd angående detta uppgav han att det var Afrikaanens. Det kan tilläggas att en laddare till biltelefon inte medför någonting för den hos vilken man hittar den. Så egentligen var det bare en liten skitsak, men här kan vilken bagatell som helst förstoras upp hur mycket som helst, och sluta på det mest oväntade sätt. Vad som sagts så är både Den halte och de båda andra polisanmälda, varför det med all säkerhet kommer surt efter för alla tre, men vem vet, dom vill kanske stanna så länge som möjligt inom Kriminalvården.

Min sambo var hos sin son och dennes sambo på kvällen, hon hade varit hos dem hela eftermiddagen.

 

Tisdag 4/1

Kostnad till och med idag för skattebetalarna

Utredningskostnader = 5,000,000:-

Rättegången kostade minst = 2,000,000:-

Avtjänat 535 dag * 1,600 Kr = 856,000:-

Övrig kost 535 dagar * 277 kr = 148,195:-

TOTAL KOSTNAD AV SKATTEMEDEL = 8,004,195:-

 

Återstår att avtjäna till

Permis = 24 Dagar

Halvtid = 11 Dagar

2/3 tid = 195 Dagar

Heltid = 560 Dagar = 80 Veckor

 

Frukost: Fil, Havregrynsgröt, Mannagrynsgröt, Flingor, Äppelmos, Korv, Ost, Skinka, Marmelad, Bröd + Dryck bestående av Kaffe, The, varm Choklad, Mjölk, Saft och Juice

Lunch: Ärtsoppa, Sallad, Bröd, Saft, Mjölk + Pannkakor med jordgubbssylt.

Kväll: Färsbiff med potatis och brunsås, Sallad, Bröd, Saft, Mjölk + Äpple

 

FM: Städa, ordna fika på skolan + studier

EM: Städa, ordna fika på skolan + studier

 

I går inträffade ytterligare en knäpp incident, en av de intagna köpte en Tv av en annan intagen. Då han skulle bära in den på sitt rum, frågade en av vakterna vad han höll på med, och givetvis sa den intagne att han köpt Tv:n av en annan intagen, vakten påpekade att affärer mellan intagna var förbjudet. Detta resulterade i att den intagne spårade ur totalt, skrek och gormade, gick in på sitt rum, packade sina grejor, gick ner till centralvakten och sa att han inte ville vara kvar här, eftersom vakterna inte var riktigt kloka. Han sa inte om han ville hem eller om han ville till annan anstalt, på kvällen var han tillbaka på sitt rum.

Inventerade förtroenderådets kiosk och kassa i går kväll tillsammans med Wienberbrödsbagaren, detta eftersom både Afrikaanen och Micke, som fick "knall" i helgen, var engagerade i förtroenderådets styrelse. Nu finns endast en kvar av den ursprungliga styrelsen, och några nya går väl knappast att få tag i med eventuella brister i lager och kassa. Vi måste få fram en korrekt ingående balans till den styrelse som måste väljas på nästa stormöte.

Hörde på Tv att antalet anmälda våldsbrott ökar, är detta konstigt, för misshandel eller rån av butiker får förövaren knappast något straff. Normalt blir det runt ett halvår för misshandel eller ett mindre butiksrån. Ställ detta i relation till mindre bokförings eller skattebrott, som inte skadar någon enskild person, där straffen blir längre och längre, alla tecken tyder på att lagstiftningen och tillämpningen av lagstiftningen mer och mer går ut på att skydda staten mot allmänheten, Detta är en mycket allvarlig tendens, då samhället inte längre skyddar den enskilde individen, utan enbart sig själva.

Var på krismöte i förtroenderådet, eftersom Micke och Afrikaanen som fick knall under nyårshelgen, ingick i styrelsen, vi bildade en interimsstyrelse som skall verka fram till nästa stormöte.

Min sambo var hemma på kvällen hon hade varit hos sin sons sambo under dagen.

 

 

Onsdag 5/1

Trettondagsafton

Kostnad till och med idag för skattebetalarna

Utredningskostnader = 5,000,000:-

Rättegången kostade minst = 2,000,000:-

Avtjänat 536 dag * 1,600 Kr= 857,600:-

Övrig kost 536 dagar * 277 kr = 148,472:-

TOTAL KOSTNAD AV SKATTEMEDEL = 8,006,072:-

 

Återstår att avtjäna till

Permis = 23 Dagar

Halvtid = 10 Dagar

2/3 tid = 194 Dagar

Heltid = 559 Dagar

Frukost: Fil, Havregrynsgröt, Mannagrynsgröt, Flingor, Äppelmos, Korv, Ost, Skinka, Marmelad, Bröd + Dryck bestående av Kaffe, The, varm Choklad, Mjölk, Saft och Juice

Lunch: Stekt panerad fisk, potatis, sås, Sallad, Bröd, Saft, Mjölk + Fruktkräm.

Kväll: Risotto + Sallad, Bröd, Saft, Mjölk

 

FM: Städa, ordna fika på skolan + studier

EM: Städa, ordna fika på skolan + studier

 

Såg på Tv om Mordet på en 19årig Turkisk grabb från Skogås. Där den aktuelle åklagaren, trots att en av de misstänkta klottrat väggarna i cellen på häktet full med hakkors, enligt sin bedömning inte kunde se något rasistiskt motiv eller samband till händelsen. Och trots att allmänheten i Skogås ansåg att de misstänkta var kända nazister och bråkstakar, och vem vet detta bättre än de personer som lever mitt i händelserna varje dag. Ytterligare ett bevis för att Polis och åklagare innerst inne sympatiserar med dessa extrema Nazister, man sopar alla tecken på nazism under mattan och vill inte ta fram nazisterna i ljuset. Det är möjligt att åklagaren är så blåögd att han inte kan se sambanden, men hur många tror på det, det kan även vara så att det är polisen i sina utredningar som hela tiden tonar ner att det är nazister, att manipulera utredningar är ett av polisens specialområde, och eftersom många inom poliskåren har starka sympatier för dessa extrema politiska riktningar är det fullt möjligt att vissa inom polisen undanhåller dessa fakta i utredningarna.

Min sambo hade varit hos Eugen på förmiddagen och hos sin sons sambo på eftermiddagen.

 

Torsdag 6/1
Trettondag Jul

 

Kostnad till och med idag för skattebetalarna

Utredningskostnader = 5,000,000:-

Rättegången kostade minst = 2,000,000:-

Avtjänat 537 dag * 1,600 Kr = 859,200:-

Övrig kost 537 dagar * 277 kr = 148,749:-

TOTAL KOSTNAD AV SKATTEMEDEL = 8,007,949:-

 

Återstår att avtjäna till

Permis = 22 Dagar

Halvtid = 9 Dagar

2/3 tid = 193 Dagar

Heltid = 558 Dagar

Frukost: Fil, Havregrynsgröt, Mannagrynsgröt, Flingor, Äppelmos, Korv, Ost, Skinka, Marmelad, Bröd + Dryck bestående av Kaffe, The, varm Choklad, Mjölk, Saft och Juice + Sparrisomelett, Köttbullar, Stekt Potatis

Kväll: Oxskavspanna med Svamp samt Potatis eller Ris, Sallad, Bröd, Saft, Mjölk.

 

FM: Ledig

EM: Ledig

 

Läste i Aftonbladet angående Nazisterna, och det utrotningsläger som var planerat att uppföras utanför Sjöbo i Skåne. Detta läger, eller rättare sagt alla detaljer till lägret, som Portalen med texten "Arbete ger frihet", staket, dödslistor mm, allt detta tillverkades och fanns färdigt i början av andra världskriget. Så den som säger att judeutrotningen kom som en överraskning efter kriget, den ljuger. Även i Sverige fanns tankarna om ett rasbiologiskt rent samhälle. Jag har själva sett portalen till dödslägret, den sparades efter kriget av en av dem som själv fanns på Nazisternas dödslistor, och fanns kvar i ett lager i Sjöbo i vart fall fram till början av åttiotalet.

Min sambo var hemma då jag ringde på kvällen.

 

 

Fredag 7/1

Kostnad till och med idag för skattebetalarna

Utredningskostnader = 5,000,000:-

Rättegången kostade minst = 2,000,000:-

Avtjänat 538 dag * 1,600 Kr = 860,800:-

Övrig kost 538 dagar * 277 kr = 149,026:-

TOTAL KOSTNAD AV SKATTEMEDEL = 8,009,826:-

 

Återstår att avtjäna till

Permis = 21 Dagar

Halvtid = 8 Dagar

2/3 tid = 192 Dagar

Heltid = 557 Dagar

Frukost: Fil, Havregrynsgröt, Mannagrynsgröt, Flingor, Äppelmos, Korv, Ost, Skinka, Marmelad, Bröd + Dryck bestående av Kaffe, The, varm Choklad, Mjölk, Saft och Juice + Sparrisomelett, Köttbullar, Stekt Potatis

Lunch: Stekt fläsk med Bruna bönor eller Löksås och Potatis, Sallad, Bröd, Saft, Mjölk.

Kväll: Potatisgratäng med Rostbiff, Sallad, Bröd, Saft, Mjölk + Apelsin

 

FM: Ledig

EM: Ledig

 

Läste i tidningen Barometern, att en anställd vid Kalmarfängelset misstänks för att ha smugglat in knark till fångarna. Ja detta är tydligen mer regel än undantag, att någon vakt tjänar en extrahacka på de slutna anstalterna genom att sälja knark med mera till de intagna. Här på en öppen anstalt är det i stort sett omöjligt eftersom de som använder droger här, lätt kan få in sina droger med besökarna på lördagarna. Dessutom är detta vad jag kan förstå en av de få anstalterna som man försöker att hålla drogfri.

Att det måste vara vakterna som säljer på de slutna anstalterna är ganska klart. Tillgången på dessa anstalter lär vara i stort sett obegränsad, och eftersom alla besökare visiteras mycket noga vid besök, och då den intagne kroppsvisiteras mycket noga efter besök så finns det inte så många andra möjligheter.

I pressen florerar det även rykten om att en intagen på Åbyanstalten skulle ha haft dator, biltelefon, Internet med mera inne på fängelset. Jag har mycket svårt att tro att uppgifterna skulle vara sanna, eftersom det som räknas upp inte är tillåtet ens på en öppen anstalt. Biltelefon är det totalt förbud mot, ibland kan någon ta in sin telefon, men de brukar upptäckas ganska snabbt vid de regelbundna visitationer som sker på rummen ganska ofta. Jag tror mer på att det är någon som sprider felaktiga rykten till pressen för att uppnå ett visst syfte, och denna skröna passar in i bilden efter Malexander och att myndigheterna vill att permissionsreglerna skall skärpas. Men som vanligt sväljer pressen uppgifterna helt okritiskt.

Min sambo var med sin sons sambo och handlade.

 

Lön denna vecka = 308:- Lön detta år 308=:-

Lön föregående år = 14,636:- Total lön = 14,944:-

Lördag 8/1

 

Kostnad till och med idag för skattebetalarna

Utredningskostnader = 5,000,000:-

Rättegången kostade minst = 2,000,000:-

Avtjänat 539 dag * 1,600 Kr = 862,400:-

Övrig kost 539 dagar * 277 kr = 149,303:-

TOTAL KOSTNAD AV SKATTEMEDEL = 8,011,703:-

 

Återstår att avtjäna till

Permis = 20 Dagar

Halvtid = 7 Dagar 1 Vecka

2/3 tid = 191 Dagar

Heltid = 556 Dagar

Frukost: Fil, Havregrynsgröt, Mannagrynsgröt, Flingor, Äppelmos, Korv, Ost, Skinka, Marmelad, Bröd + Dryck bestående av Kaffe, The, varm Choklad, Mjölk, Saft och Juice + Stekt ägg, Stekt potatis, Köttbullar

Kväll: Lax med Potatis och Vitsås, Sallad, Bröd, Saft, Mjölk + Aprikos med Vispgrädde.

19,30: Grilla Korv utomhus.

 

FM: Ledig

EM: Ledig

 

Besöksdag, mycket lite besökare idag, men det är inte många på anstalten just nu, och jul och nyårshelgerna är precis slut så de flesta har varit hemma på permis under antingen Jul eller Nyår.

Det enda anmärkningsvärda idag var att en av de intagna på kvällen var ute och letade vid staketet ett flertal gånger, förmodligen väntade han på något som skulle slängas över, Sprit i dunk kanske?

Min sambo var hos sin syster

 

Söndag 9/1

Kostnad till och med idag för skattebetalarna

Utredningskostnader = 5,000,000:-

Rättegången kostade minst = 2,000,000:-

Avtjänat 540 dag * 1,600 kr = 864,000:-

Övrig kost 540 dagar * 277 kr = 149,580:-

TOTAL KOSTNAD AV SKATTEMEDEL = 8,013,580:-

 

Återstår att avtjäna till

Permis = 19 Dagar

Halvtid = 6 Dagar

2/3 tid = 190 Dagar

Heltid = 555 Dagar

 

Frukost: Fil, Havregrynsgröt, Mannagrynsgröt, Flingor, Äppelmos, Korv, Ost, Skinka, Marmelad, Bröd + Dryck bestående av Kaffe, The, varm Choklad, Mjölk, Saft och Juice + Stekt ägg, Köttbullar, Stekt Potatis.

Kväll: Dillkött med Bechanelsås och Potatis, Sallad, Bröd, Saft, Mjölk + Kaffe och Karamellkaka

 

FM: Ledig

EM: Ledig

 

Gjorde klar min ansökan om frigivningspermission idag, gjorde dessutom en anhållan om fortsatta studier i Företagsekonomi. För övrigt har det varit en lugn dag.

Min sambo var hemma på kvällen.

 

 

All kopiering, eftertryck, publicering eller citat av denna bok förbjuds, för närmare info eller för att ansöka om rätt att trycka, kopiera, publicera eller citera, kontakta oss på E-post. All överträdelse kommer att beivras och kan resultera i böter eller fängelse.

För tillstånd skicka E-post.

 

 

Boken köper du på Vulkan.se. Klicka på Vulkanloggan för att komma till Vulkan.se

Söker du andra böcker, Klicka här
Other books click here

Please visit some of the links below
Try out our toolbar!
Search the Web:

Din IP Adress.

AdlandPro Worlds Classifieds
Get Linked from 15,000+ sites with one click.


Free Web Page Hit Counter


Buy Viagra