NEATCAP Web & NE-AT & ImpactPlus 131 CC & GKJ Handel AB & MJ:s & Karlssons Jarn & Hem o Trädgård & Alf Ljung
Vegetarisk soppa
SURFERS Open this page in new Window SURFERS
Advertise on this website and you get about 100 000 pagewiew every month

If you like this page give FLATTR a click please

|Front|
*|Shop|
|Business|
*--Affiliate center
*--Poker
*--Advertise

|Online books|
*--Alf Ljung Blogg
*--Fängelsedagbok
*--Bondepraktikan
*--Matrecept.
*--Tips o Kuriosa.
*--Book division
|Picture|
*--Anim picture|
|Music|
*--Midi files
*--Wav Files
*--Music division
|Computer|
*--Free Font

Get cash from your website. Sign up as affiliate.

Boken köper du på Vulkan.se. Klicka på Vulkanloggan för att komma till Vulkan.se

Copyright

NE-AT

A division of Impactplus trading 131 c/c

 

Vegetariska soppor

 

Blomkålssoppa

3 stora blomkålshuvuden koks möra i vatten tillsammans med salt och hackas därefter i fina bitar. 100 gram smör läggs i en gryta tillsammans med 100 gram rå skinka, 1 selleri som skall skäras i skivor, 1 vitlök och ett lagerbärsblad, som skall koka på stark värme i 10 minuter. Därefter läggs den hackade blomkålen i detta, och därefter blandar man i 3 matskedar mjöl, och till sist häller man på 4 liter köttbuljong och en liter kokt mjölk. Man rör i soppan tills det kokat upp. Därefter silar man soppan och låter den koka upp igen under det att man hela tiden skummar soppan och tillsätter 1 tesked socker och en halv tesked salt och slutligen 4 äggulor, vispade i en liten kopp grädde. Soppan får inte vara för varm då man häller i äggen. Då man häller upp soppan lägger man i ett förvällt blomkålshuvud skuret i små bitar

 

Champinjonsoppa

Champinjonerna rensas väl och läggs i en kastrull som skall vara smord med smör tillsammans med lite salt och peppar för att fräsas upp. Därefter slår man vatten på svampen, vilka skall koka långsamt tills soppan får god smak, därefter silar man soppan. Man avreder soppan med smör och mjöl. För att få bättre smak på soppan kan man använda lite rödvin. Innan man serverar soppan lägger man i små bitar champinjoner som förvällts i smör

Man kan tillreda samma soppa på andra svampar som stolt fjällskivling, rörsoppar, kantareller, viskor med flera

Grönsoppa

4 till 5 skorpor kokas sönder, därefter silar man bort smulorna. Lägg i grönsaker efter tillgång, gör en vanlig redning. En äggula vispas i soppskålen innan soppan hälls över.

 

Grönsoppa

Morötter, palsternackor, persiljerötter, selleri och lök skäres i fina strimlor och färdigkoks med en näve spenat i vatten.

 

Jordärtskockpuré

Jordärtskockorna kokas till mos, som passeras genom ett durkslag som späds med buljong. Därefter reder man soppan som vanligt, och man tillsätter lite vin. Några jordärtskockor kokas kortare tid och läggs hela i soppan.

 

Rabarbersoppa

Sedan man skalat av den yttersta hinnan på rabarberstjälkarna skärs de i små bitar och vägs. Till 840 gram rabarber tar man 4,5 liter vatten. Rabarbern koks tillsammans med en bit kanel och lite citronskal, tills de är helt sönderkokta. Därefter silar man dem. Efter det sätter man soppan på spisen igen, avreder med två skedar rismjöl, utrört i kallt vatten, varefter man tillsätter socker och vin efter behag. 4 till 5 äggulor vispas i soppskålen och i detta hälls soppan under omröring. Serveras med rostat bröd eller små skorpor.

 

Krusbärssoppa

Sedan man skalat av den yttersta hinnan på krusbären skärs de i små bitar och vägs. Till 840 gram krusbär tar man 4,5 liter vatten. Krusbären koks tillsammans med lite citronskal, tills de är helt sönderkokta. Därefter silar man dem. Efter det sätter man soppan på spisen igen, avreder med två skedar vetemjöl, utrört i kallt vatten, varefter man tillsätter socker och vin efter behag. 4 till 5 äggulor vispas i soppskålen och i detta hälls soppan under omröring. Serveras med vispad grädde.

 

Lingonsoppa

1 liter honung och 2 liter vatten skall kokas i en halv timme, silas genom en duk. Saften reds med en sked potatismjöl och socker efter smak. Äts kall med skorpor och vispad grädde.

 

Potatissoppa

Man kokar och skalar potatis, river dem därefter på ett rivjärn, varefter de kokas tillsammans med tunn köttsoppa, tills soppan blir simmig, då man lägger i kött eller fiskbullar, en kokt sönderskuren selleri samt lite vitt vin och lite cyannepeppar.

 

Sagosoppa Dansk

I 3 liter kokande vatten vispas 15 centiliter äkta sagogryn, som får koka 1,5 timmar. I soppan blandas vin, saft och socker efter smak. I soppskålen vispas 4 äggulor med 2 skedar socker och i detta vispar man ner den kokande soppan. Kan serveras med russin eller katrinplommon.

 

Sparrissoppa

Två knippen frisk sparris skrapas och skärs i bitar och koks i vatten med salt tills de blivit möra. 100 gram smör smälts med lite lök och i detta blandas den sönderskurna sparrisen, 3 skedar mjöl, 5 liter kalvbuljong och en liter kokt mjölk. Detta får nu koka 5 minuter under ständig omrörning tillsammans med lite salt, socker och vitpeppar. Därefter silar man soppan genom en fin sil, soppan koks igen i 10 minuter och skummas väl. Då soppan skall serveras, lägger man i 1 liter kokta sparristoppar i skålen.

 

Vitkålssoppa

Till detta tar man hälften korv eller fläskspad och hälften buljong. Spadet koks upp tillsammans med purjo eller selleri, därefter silas den upp. Vitkålshuvuden skärs i 4 delar, sköljs väl, och man lägger i lite vitpeppar mellan bladen. Man lägger ner det i kokande vatten och salt och kokar det tills vitkålen är mör. Då skär man kålen i bitar, som läggs i soppan och denna är färdig att servera. Morötter, potatis och persilja läggs i soppan.

 

All kopiering, eftertryck, publicering eller citat av denna bok förbjuds, för närmare info eller för att ansöka om rätt att trycka, kopiera, publicera eller citera, kontakta oss på E-post. All överträdelse kommer att beivras och kan resultera i böter eller fängelse.

För tillstånd skicka E-post.


*Alla recept i namnordning*Please visit some of the links below
Try out our toolbar!
Search the Web:

Din IP Adress.

AdlandPro Worlds Classifieds
Get Linked from 15,000+ sites with one click.Alf Einar Ljung